Eredményes évre tekinthet vissza a békéscsabai atlétika

Új autó segíti Márton Anita felkészülését

Békéscsabán, a Veszely csárdában tartotta meg évértékelő - évnyitó összejövetelét a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club, amelyen a város részéről jelen voltak: dr. Ferenczi Attila (aki egyúttal a klub elnöke is) és dr. Fábián Ágnes  tanácsnokok. Pohárköszöntőjében az egyesület elnöke kiemelte: egy sportklub társadalmi értékmérője az eredményessége és az, hogy hányan állnak mögötte. Köszönetét fejezte ki a városnak; a névadó Kopp Kft -nek; az egész évben a klub mellett álló cégeknek; a naprakész információkkal a klubimázst erősítő médiáknak. Mindezek kiszámíthatóságot és biztonságot nyújtanak a minőségi szakmai munkához.

Tóth Sándor, a klub ügyvezető igazgatója rövid évértékelőjében fantasztikus évként jellemezte 2017-et. A békéscsabai versenyzők a hazai bajnokságokon 25 aranyat, összesen 57 érmet szereztek. Kiemelkedett a londoni VB Márton Anita  emlékezetes ezüstjével, dr.Baji Balázs sporttörténelmi bronzérmével.

Az edzőként is sikeres sportvezető hangsúlyozta Márton Anita  fedett pályás EB-címvédését is Belgrádban; a téli Dobó Európa Kupa sikert - melynek a gerelyhajító klubtárs, Bogdán Annabella  is részese volt; szólt a tel-avivi csapat EB-szereplésről.

Dicsérte a fiatalokat, közöttük tanítványát, a győri EYOF - on 1500 méteren ezüstérmes Apáti Bencét  is. Az U20-as Európa-bajnokságon PavukTíra, Szebegyinszki Richárd és Novák Natália  képviselte Békéscsabát, a tajpeji Universiadén ugyancsak három csabai atléta volt, az aranyérmes Baji Balázs, az olimpikon Kovács Barbara és Bogdán Annabella. És sikert hozott a törökországi Siketlimpia is, Mihály Réka r évén.

Az elmúlt évben, a különböző válogatottakban tíz csabai sportoló vehette fel a címeres mezt.

A nap fénypontjaként a klub élversenyzője, a már minden világeseményen érmet nyert Márton Anita Pató Istvántól, az AutóMobil Körös Kft. tulajdonosától és Hegedűs Sándor márkakereskedés vezetőtől egy Volkswagen Golf Sportsvan  autót kapott használatra A megállapodás egy évre szól, de a cégvezetők bíznak a folytatásban. (forrás: BcsAC)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.