Dr.Baji Balázs az Év férfi sportolója!

Márton Anita a legjobb háromban! – Elismerés a fogyatékkal sportoló atlétáknak

Eddigi pályafutásának kiemelkedő sikereként a magyar sportújságírók az elmúlt év legjobb férfi sportolójának  választották a 110 méteres gátfutás 2017. évi világbajnoki bronzérmesét, az Universiade győztes, országos csúcstartó dr.Baji Balázst!

Az M4 Sport Év sportolója Gálán  kihírdetett rangos elismeréssel ifj.Tomhauser István  tanítványa a díj hatvanéves története során a 11. atléta, aki egy adott esztendő abszolút legjobbja a magyar sportolók között. Az 1958 óta megtartott választásokon, Baji Balázs  első helyével együtt összesen 13-szor vehette át a sportok királynőjének hazai képviselője a díszes trófeát.

Az Év női sportolója  választáson a tavalyi VB-n ezüstérmes, fedett pályán Európa bajnok, országos csúcstartó súlylökő Márton Anita az előkelő legjobb háromban végzett (edzője Eperjesi László) - első helyen Hosszú Katinka  világbajnok úszót köszöntötte a közönség.

Az ünnepélyes keretek között. a Nemzeti Színházban megtartott dijkiosztó eredményhírdetésre, a kategóriánkénti legjobb három tagjaként négy atléta versenyző és egy csapat kapott meghívást. Két világbajnoki dobogósunk mellett a fogyatékkal sportolók között az Év férfi sportolója választáson Velkey Ádám, a Szervátültetettek Világjátékának 100-200 méteres aranyérmese;

az Év női sportolója választáson a szakág 2017. évi Világbajnokságán 800 méteren aranyérmes Biacsi Bernadett  és az Év fogyatékos csapata választáson a Szervátültetettek Világjátékán 4x100 méteren ezüstérmet nyert Velkey-Guth Ádám, Jánka Sándor, Gelencsér Róbert, Zilaj Csaba  összeállítású csapat került a legjobbak közé. (ml/ foto M4 Sport)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.