VB szintek, sok induló az idénynyitón

Dr.Baji Balázs és Márton Anita jó eredménnyel kezdte a fedett idényt

Sokan használták ki a versenyzési alkalmat a Budapesti Atlétikai Szövetség  idénynyitó régiós bajnokságán a BOK csarnokban. Rajthoz állt a hazai atlétika két kiemelkedő eredményeket elérő képviselője, dr.Baji Balázs és Márton Anita  is – és mindketten jó eredménnyel, a Birmingham-i fedett VB-re kvalifikáló teljesítménnyel indították a fedettpályás szezont. Baji Balázs  60 gáton második futására 7,68 mp-el ért célba; Márton Anita  első kísérletével 18,23 méterre  lökte a 4 kg-os súlygolyót.

Baji Balázs: „- Jól sikerült az alapozás, minden betervezett munkát eltudtunk végezni. Most szerdán fejeztünk be egy nagyon jól sikerült székesfehérvári edzőtábort. gyakorlatilag a felkészülés legvégét, az utolsó elemeket betudtuk helyezni. Ezért is volt izgalmas számomra, hogy egy relative nagy munkából hogy tudom megoldani ezt a versenyt. Külön örülök ennek a 7,68-as eredménynek jó eredmény elsőnek. Sokkal jobb mint a tavalyi első, amely 7,76-ra végződött Düsseldorfban.

Nyilván még messze a vége, még sok mindent helyre kell rakni, mind technikailag, mind formailag, de nagyon örülök az időnek,  elégedett vagyok a mai nappal.  Most beindul a fedett szezon. A magyar bajnokságig január 26-án Berlinben állok rajthoz, majd február 6-án Düsseldorfban. Ezeket követi február 11-én Metz, rá négy napra Torun, majd következik idehaza a fedett OB.”

Márton Anita: „- November elején kezdtük a téli alapozást, amely december végéig tartott és jól sikerült, semmilyen sérülés nem hátráltatott. Békéscsabán, Szegeden, Budapesten készültem az idényre. Maximálisan végig tudtam csinálni az időszakot. Most három hete kezdtünk lökni, előtte igazából nem is volt súlygolyó a kezemben, már több mint két hónapja. Az elmúlt két hetet itt Pesten töltöttük edzőtáborban, hogy tudjunk versenykörülmények között készülni, lökni.

Úgy gondolom, hogy jól sikerült, jóval az eddigi versenyszezon kezdés előtt járunk, korábban volt ez a verseny, mint az eddigiek. Elsőre sikerült a VB szintet meglöknöm, aminek nagyon örültem, ez is mutatja, hogy az időszakhoz képest jó formánam vagyok. Fizikailag minden maximálisan rendben van, technikailag vannak még apróságok, amit folyamatosan javítunk. A VB-re időzitjük a formát, addig három versenyem lesz, egy külföldön, február 11-én Sassnitzban, majd az OB és egy a VB előtt idehaza.”

A több mint hétórás program során több figyelemre méltó eredményt láthatott a szépszámú szakértő közönség. A nők 60 méteres gátfutó döntőjében Kozák Luca  három századra megközelített a fedett VB szintet/8,17 mp. A nők rúdugró versenyében ketten jutottak túl a 410 cm-en: Siskó Zsófi/ fedett ecs és Klekner Hanga/1999. A férfiaknál Böndör Dániel ért el egyéni legjobbat/511 cm. Szabó László  200 méteren 21,64-es egyéni csúccsal ért célba. A távolugrást és 60 métert Nguyen Anasztázia nyerte/626 cm-ecs és 7,43 mp. A részletes eredmények a honlapon megtekinthetők. (ml)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.