Kipchoge és Farah mellett Bekele is indul a Londoni maratonon

Bekele tavaly második lett, azonban idén az első befutó szeretne lenni (Fotó: athleticsweekly.com / Mark Shearman)
Három korszak három legjobb távfutója áll rajthoz a nemzetközi szövetség legmagasabb utcai futósorozatába tartozó (IAAF Gold Label) Londoni maratonon április 22.-én.

 A 33 éves Eliud Kipchoge 2016-ban és 2015-ben is megnyerte az angol főváros futóversenyét, ráadásul két évvel ezelőtt rekordidővel (2:03:05). Ráadásul akkor olyan kirobbanó formában volt, hogy a riói olimpián is ő álhatott a dobogó legfelső fokára, hiszen aranyérmet szerzett a 42 km-es távon.

Bekele, aki háromszoros olimpiai – és ötszörös világbajnok a második leggyorsabb maraton futó a történelemben (2:03:03). Nem mellesleges ő tartja a világrekordot 5000 (12:37:35) és 10,000 méteren is (26:17:53). Az etióp futólegenda már korábban is indult a Virgin Money Londoni maratonon, 2016-ban harmadik lett, tavaly pedig második helyen végzett Daniel Wanijiru mögött.

„Izgatott vagyok, hogy idén harmadjára indulok Londonban, azonban most eggyel jobb szeretnék lenni és én szeretnék először befutni a célba” – mondta Bekele. „London évről évre összehozza a legjobb hosszútávfutókat, így mindig hihetetlen erős a mezőny. Igazi megtiszeltetés lesz Sir Mo Farah és Eliud Kipchoge mellett versenyezni, csakúgy, mint a többi kiváló atlétával együtt. Már nagy erőkkel készülök, és ha minden jól megy, talán áprilisra leszek a legjobb formámban”.

„A rajongók és sportág számára ez egy igazi csemege” – mondta a Huge Brasher, a maraton versenyizgatója. „Mo, Eliud és Kenensia először versenyeznek egymás ellen, ráadásul ezt pont Londonban teszik, nagyon izgatottan várjuk április 22.- ét”.

(Forrás: iaaf.org / fordította és szerkesztette: Kovács Máté)

(Fotók: athleticsweekly.com / Mark Shearman)

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.