Így telt az első hét a dobók edzőtáborában

Németh Zsolt jelentkezett Dél-Afrikából

Az utazásunk szerencsésen alakult. A repülőn voltak szabad helyek, így versenyzőink feküdni is tudtak mindkét gépen. Az elmúlt két alkalomhoz hasonlóan most is a Willows Garden Hotel vendégszeretetét élvezzük Potchefstroomban. 

A helyiek mindent megtesznek, hogy a kedvünkbe járjanak. A szobáink jól felszereltek és a légkondi is jól működik. Az étkezésünkre most is nagyon odafigyelnek. Változatos, európai ízek mellett helyi ételek is vannak az étlapon. Mindig van friss saláta, zöldség és gyümölcs széles választékban. A séf rendszeresen érdeklődik, hogy miket ennénk szívesen.  A hoteltól 8 percre van a helyi egyetem sportközpontja.

Csak néhány számadat a létesítmény kombinátról: - 3 krikettpálya / - 8 krikett gyakorlópálya / - 4 rögbipálya / - 1 33 m-es szabadtéri uszoda /- 12 keményborítású teniszpálya / - 6 korfball pálya (errefelé igen népszerű) - 1 füves talajú - nem tévedés, a futópálya is füves - atlétikai stadion / - 1 dobópálya, amit most ősszel építettek / - 2 konditerem, amelyből a nagyobbik 800 négyzetméteres, felszerelve a legmodernebb gépekkel (hagyományos, kardió és kinetikus), de ami nekünk még fontosabb, hogy a klasszikus súlyemeléshez 8 platform és hozzájuk tartozó súlyemelő készlet is rendelkezésünkre áll.

Az erősítőteremhez tartozik egy jeges medence, ahol az edzés utáni hatékony regenerációt azonnal el is tudjuk kezdeni. Szükség is van rá a napi 6 órányi edzésmennyiség miatt. Az új dobópályát mi is birtokba vehettük. Napi 40-50 dobás szerepel a délelőtti programunkban. Úgy számoltuk, hogy összesen közel négyezer dobás landol majd itt az edzőtáborozásunk ideje alatt.

Délután gyorsasági munka, ugrások és általános alapképzés mellett súlyemelés és speciális erősítő gyakorlatok következnek. Nem feledkezünk el Fodorné Vörös Petra gyógytornász által előírt gyakorlatokról sem. Szerdán csatlakozott hozzánk Igaz Bálint, a Magyar Atlétikai Szövetség fiziotrapeutája, aki 2009 óta van segítségünkre mindenben az edzőtáborozások és a világversenyek ideje alatt. 

Az időjárásra nem lehet panaszunk. Annak ellenére, hogy már több alkalommal is esett nagyobb mennyiségű eső, egyszer sem áztunk el. Az eső miatt nincs forróság, kellemes időjárási körülmények között, 26-30 C fokos hőmérsékletben végezhetjük edzéseinket. Ez azért érdekes, mert megérkezésünk előtt rekord forróság volt Dél-Afrika szerte. Fokvárosban még rendkívüli állapotot is hirdettek a drámai vízhiány miatt.

Ittlétünk alatt egy versenyt rendeznek Potchefstroomban. Sajnos számunkra nem kedvező időpontban tartják, így ebben az évben ez a megszokott programpont kimarad. Nem maradunk így sem sokáig verseny nélkül, legközelebb odahaza, február 10-én fognak dobókörbe állni kalapácsvetőink. A kemény, edzőtábori munka alatt biztató eredmények születtek edzéseken. Mindenki előbbre tart, mint tavaly ilyenkor. (Németh Zsolt  mesteredző beszámolója)     

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.