Sok induló a serdülők fedett bajnokságán

18 klub osztozott a 24 aranyérmen/ fotóalbum, videók

Magyarország 2018.évi Serdülő Fedettpályás bajnokságán  24 versenyszámban kerültek kiosztásra a bajnoki érmek. A nagy versenyzési kedvet mutató eseményen 18 szakosztály nyert aranyérmet, közülük két alkalommal szólították a dobogó legfelső fokára az FTC, a GEAC, a Győri AC, az MVSI, a Pegazus Atlétika és a PSN Zrt.  fiatal atlétáit. A teljes kétnapos program magában foglalta a MASZ Nyílt versenyét  és a Szuper Liga hárompróbát  is.

„-  Jó döntés volt, hogy szétválasztásra került a serdülők és az újoncok fedettpályás bajnoksága – kezdte visszatekintését a most hétvégi 14-15 évesek bajnokságára Lengyák György up.referens.

– Mindkét versenyen sokan álltak rajthoz, a látott létszámoknak örülhetünk. Külön gratuláció és köszönet a verseny szervezőinek, a versenybíróknak, hogy a serdülők bajnokságát is probléma mentesen, nagy türelemmel bonyolították le.

Népes mezőnyök vettek részt a futószakág versenyszámaiban.

A nagy számban rajthoz állt vágtázó utánpótlás technikai képzettsége még sok tartalékot rejt a továbblépéshez, gondolva például a látott rajttechnikákra, a váltások végrehajtására.

A távfutók változatos versenyei élére kívánkoznak a két első helyet szerzett Csuta Dorottya eredményei.

A távolugrások is sokakat vonzottak, itt is vegyes volt a technikai kép. A fiúknál szép küzdelemben dőlt el a bajnoki sorrend, a hasonlóan érdekes leány versenyben az utolsó csoportból alakult ki az első nyolc helyezett. A növekvő létszámú rúdugrásban sok egyéni csúcs született.

Az újoncokhoz hasonlóan új klubok is megjelentek az eredményesen dolgozók között, a már ismertek is hozták a tehetséges gyerekeket, igy például az erősödő PSN Zrt is.

A kétnapos bajnokság nagyszámban megjelent indulói megadják annak a lehetőségét, hogy majd később, a felsőbb korcsoportokban is több jó képességű, jól felkészített fiatal atléta álljon rajthoz a sportág versenyein.” (ml)

 

OB fedett serdülő, fiú 60 m döntő

Dátum: 
3 February 2018
Szerző: 
Lengyák György
Linkelt videó (Youtube, Vimeo)
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.