Kevesebb mint egy hónap van hátra a dobó Európa Kupáig

Közeleg az év korai szakaszának egyik legjobban várt versenye, a 18. dobó Európa Kupa.

Kevesebb, mint egy hónap van hátra a március 10-11 között megrendezésre kerülő versenyig, melynek három év után ismét Leiria városa ad otthont. A portugál településen már két alkalommal is lebonyolították a dobó atléták egyik legrangosabb viadalát, 2014-ben és 2015-ben is itt rendezték a megmérettetést.

A világ számos legjobb dobóatlétája is "tiszteletét teszi" a versenyen, köztük a kitűnő 2017-es évet maga mögött tudó, immáron világbajnok Johannes Vetter is. Egy esztendővel ezelőtt Las Palmasban egy másik német álhatott fel a dobogó legfelső fokára, akkor Julian Weber nyakába akasztották az aranyérmet, aki 85,85 méterre hajította el a gerelyt. Az elmúlt időszak azonban Vetter dominanciájáról szólt, roppant emlékezetes nyarat tudhat maga mögött, valamint az Év Európai Atlétájának is megválasztották Vilniusban – első germán férfiként vehette át az elismerést.

A magyar dobók Dél-Afrikában edzőtáboroztak (Igaz Bálint fotója) A dobó Európa Kupa az egyik legnagyszerűbb hétvége a "műfajban" – 16 eseményt rendeznek, férfi és női, valamint U23-as kategóriákban (súlylökés, diszkosz - és kalapácsvetés, illetve gerelyhajítás). A  magyar atléták közül Halász Bencétől és Márton Anitától várhatjuk leginkább a jó eredményeket. Bence tavaly Alexej Mikhailov mögött ezüstérmet szerzett, azonban az  Bydgoszcz-i U23-as Európa-bajnokságon megfordult a kocka és a magyar kalapácsvető egy igen szemrevaló 73,30 méteres dobással győzte le német riválisát. Anita egy évvel ezelőtt aranyérmet szerzett Las Palmasban és idén is egyre jobb formában van. A világbajnoki ezüstérmes magyar súlylökő a hétvégén a világ idei legjobb lökését produkálta 18,87 méteres eredményével.

A március tehát közeledik és dobók számára az egyik legfontosabb verseny lehet a birminghami vb után és már jó erőpróba lehet a nyári berlini Eb előtt.

(Forrás: European Athletics cikkének fordítása / fordította és szerkesztette: Kovács Máté)

Kapcsolódó verseny: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.