Félúton a csúcsforma felé – interjú Baji Balázzsal

Baji Balázs öröme, miután bronzérmes lett a londoni világbajnokságon (Fotó: IB)
A Budapest Honvéd atlétája egyre jobb formába lendül, nagy tervekkel vág neki az idei évnek, azonban továbbra is alázatos a sport felé és két lábbal a földön jár.

A 28 esztendős gátfutó remekül kezdte a 2018-as esztendőt, előbb megnyerte a fedett pályás Budapest Bajnokságot, majd a düsseldorfi PSD Bank Meetingen is ő állhatott a dobogó legfelső fokára. A hétvégén ugyan második helyen végzett Metzben 60 gáton, azonban ezzel az eredménnyel is elégedett.

„Jó verseny volt, kezd alakulni a formán és lassan összeállnak a dolgok. Úgy érzem, félúton vagyok a csúcsformám felé, bízok benne, hogy az elkövetkezendő versenyeken – akár a csütörtökön Torunban, vagy a hétvégi Országos Bajnokságon – már olyan időeredményt tudok futni, amilyet elterveztem. Visszatérve a franciaországi viadalra, a 7,61-es idő nagyon jónak mondható, szerettem volna most is győzni – ami nem sokon múlt – azonban a hibák miatt nem sikerült” – mondta Baji Balázs, akit a repülőtéren értünk el telefonon.

Tavaly „csak” februárban kezdett neki a szezonnak, akkor 7,76-os időeredménnyel, idén már 7,61-et és 7,64-et is sikerült futnia, ami kiváló rajtnak mondható.

„Nagyon bízok benne, hogy hamarosan 7,50-el kezdődő időt tudok majd futni és újból az országos csúcs közelébe érhetek. Ebből kifolyólag úgy gondolom a birminghami világbajnokságon a döntő egy alapvető és reális elvárás lehet, ha azt sikerül teljesítenem, akkor ismét egy roppant izgalmas verseny elé nézhetünk, melyen remélhetőleg sikerül dobogóközeli eredményt elérnem."

Fotó -  Baji Balázs facebook oldala

Az elmúlt évben számos kitüntetésben volt része, melyek közül a legkiemelkedőbb az Év férfi sportolója díj. Arra a kérdése, hogy az elismerés mellett feladatot is ad-e a megtiszteltetés az alábbit mondta:

„Nyílván nagyon örülök, hogy engem választottak az Év férfi sportolójának, azonban Szatmári Andris és Liu Shaolin Sándor is abszolút megérdemelték volna, hiszen elképesztő eredményeket produkáltak 2017-ben. Természetesen valamilyen formában feladatot is ad, sokkal többen figyelnek rám és várnak el jó eredményeket, de szerencsére ennek eddig teljes mértékben meg tudok felelni. Egyáltalán nem teher vagy nyomásként élem meg ezt a tényezőt, sokkal inkább motivációs faktorként, amiből erőt és magabiztosságot meríthetek.

A magyar atlétika virágkorát éli és eme remek időszaknak „igazi zászlóvivői” Baji Balázs és Márton Anita, hiszen futószalagon szállítják a jobbnál jobb eredményeket, ennek hatására számos ifjú kezdett el atletizálni és szeretnének hasonló eredményeket elérni, mint kiváló sportolóink.

„Csak azt tudom tanácsolni a fiataloknak, hogy dolgozzanak keményen, tartsanak ki az álmaik mellett és legyen alázatosak” – mondta a Budapest Honvéd gátfutója.

„Tiszteljék egymást és az egész atlétikát, illetve mindenkit, aki körülöttük mozog és tartsanak ki, hiszen a kemény munka mindig meghozza gyümölcsét, jól tudjuk a sikernek nem titka, hanem ára van”

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.