Baji Balázsért, Kozák Lucáért és Kazi Tamásért is szoríthatunk a toruni versenyen

Kazi Tamás 1500 méteren áll rajthoz, fotó: Zádor Péter
Közeledik az IAAF World Indoor Tour negyedik állomása, melynek Torun városa ad otthon, három magyar atléta is rajthoz áll.

Baji Düsseldorfban győzni tudott, most is ezzel a céllal vág neki a toruni versenynek Az Nemzetközi Atlétikai Szövetség fedett pályás versenysorozata ezúttal Közép-Európában folytatódik, a hat részből álló viadal mai "találkozóját" a 200,000 lakost számláló nyugat-lengyelországi településen rendezik a Copernius Kupa keretein belül. Torun egy híres csillagász, Nikolausz Kopernikusz szülővárosa, nevéhez fűződik a heliocentrikus világkép kidolgozása, amely szerint a Föld és a többi bolygó kering a Nap, a Hold pedig a Föld körül.

A mai napon azonban az atlétika világa és a város szeme is a Torun Arena Sports Hall felé fordul és három számban is végső győztest avatnak (férfi súlylökés, hármasugrás és rúdugrás). A kategóriák győztesei $20,000-al gazdagodnak, valamint "szabadkártyát" (wild card) kapnak a márciusban kezdődő birminghami világbajnokságra.

Magyar szemszögből Baji Balázsnak, Kozák Lucának és Kazi Tamásnak szurkolhatunk, a Budapest Honvéd békéscsabai atlétája korábban Düsseldorfban győzni tudott. Kozák Luca szintén 60 gáton indul, míg a 32 esztendős középtávfutó 1500 méteren méretteti meg magát. A verseny 18 órakor kezdődik, melyet élőben lehet követni az IAAF World Athletics facebook oldalán, valamint Youtube csatornáján.

A verseny hivatalos oldala: http://copernicuscup.pl/pl/

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.