Legjobb gyaloglóink Portugáliában

Élvonalbeli gyaloglóink két hetet töltöttek Portugáliában. A MASZ " Tehetségből felnőttet" programjának segítségével létrejött összetartáson a szakág kiemelt keretének tagjai edzéseiket kedvező, meleg éghajlatú körülmények között végezhették, közösen. Dr. Urbán Ákos szakági  koordinátor, a Bp.Honvéd edzője tájékoztatta a honlapot hazaérkezésük után a helyszínről, az összetartásról:

„- Hosszú ideig ilyenkor Tunéziába jártunk élversenyzőimmel, de az ottani körülmények változása miatt már több éve a portugáliai Albufeirába kezdjük az aktuális új esztendőt. Ezt a helyszínt köszönhetjük Papp Krisztinának is, akivel Spiriev Attila sportigazgató javaslatára vettem fel a kapcsolatot. Kiváló távfutónőnk már korábban táborozott Portugália ezen legdélebbi részén, és kedvezően nyilatkozott a helyről.

Jók voltak a saját tapasztalataim is, így most, amikor újra lehetőség mutatkozott arra, hogy a "Tehetségből felnőttet" program keretén belül, illetve egyéni felkészülési keretük terhére a gyaloglók legjobbjai és edzőik is meleg éghajlaton töltsenek két hetet, természetesen adódott az albufeirai helyszín. Január 27.- február 10. között remek időjárási- és egyéb körülmények között tarthattuk meg szakági összetartásunkat.

A sima edzőtábor és az összetartás közötti különbséget abban látom, hogy míg az edzőtábor egy bizonyos időszak munkájának megfelelő szakmai biztosítását jelenti a felkészüléshez, addig az összetartáshoz készülő tematika lehetővé teszi azt, hogy az edzők igény szerint össze tudják hangolni versenyzőik munkáját. Külön kiemelném, hogy a regenerálódást Horváth Márton személyében a MASZ által kiküldött gyúró segítette.” (uá/ml)

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.