Christian Coleman idén másodjára futott világcsúcsot

Fotó - USATF/Twitter
A sokak által már Usain Bolt "utódjaként" is kikiáltott futó újfent világrekordot futott 60 méteren, megjavítva korábbi legjobb idejét.

Fotó – Christian Coleman/TwitterA londoni vb-n ezüstérmet szerző Christian Coleman januárban elkápráztatta az atlétika világát, akkor  – első versenyén a Clemson Invitational-on – 6,37 másodperces idővel világcsúcsot futott, de azt az eredményt a nemzetközi szövetség nem hitelesítette, mert a clemsoni versenyen nem használtak elektronikus rajtgépet. Ezt a rekordot sikerült megdöntenie – illetve megjavítani idei legjobbját – az Egyesült Államok fedett pályás bajnokságán (US Indoor Championships) Albuquerque-ben, miután 6,34-gyel érkezett a célba és hivatalos is új világrekordot állított fel.

Coleman 0,149-es reakcióidővel kapta el a rajtot,majd villámléptekkel iskolázta le a mezőnyt és szakította át a célszalagot. A 21 éves sprinter így hivatalosan is megdöntötte az 1998 óta fennálló világrekordot, melyet szintén egy amerikai, Maurice Greene futott Madridban húsz évvel ezelőtt.

"Remek verseny volt, hihetetlen futás. Végig koncentráltam, nem engedhettem, hogy a pillanat felőröljön, nagyobbnak és erősebbnek kell lenni, mint az a pár másodperc és végrehajtani a feladatot" – így nyilatkozott a versenyt követően a 60 m új világcsúcstartója, Christian Coleman.

(Forrás: az IAAF cikkének fordítása, fordította és szerkesztette: K.M.)

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.