Atlétika – Immár 3000 éve és még oly soká

Forrás: IAAF/Twitter
Birminghamben "alapozzák meg" a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) örökséggyűjteményét.

A 2018-as fedett pályás világbajnokság utolsó napján (március 4.) történelmi jelentőségű atlétikai műtárgyakat – az ősi olimpiai játékoktól egészen az újkorig – adományoznak majd az IAAF Heritage-nek (Nemzetközi Atlétikai Szövetség Örökséggyűjteménye).

Az emléktárgyak átadásának ceremóniáját vasárnap (március 4.) rendezik majd Birmingham önkormányzati hivatalában, ahol jelen lesz a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke, Lord Sebastian Coe és a város polgármestere, Ian Ward is. Az IAAF új „osztálya” 2018 januárjában kezdte működését, célja az atlétika örökségének, hőseinek, emléktárgyainak és képes-, videós dokumentumainak fenntartása, megőrzése a jelenkor és a jövő számára.

A rendezvény egyik központi személye Roberto Gesta de Melo lesz, a Dél-Amerikai Atlétikai Szövetség elnöke (ConSudAtle), aki a maguk kollekcióját tervezi oda adományozni az IAAF Heritage-nek, melyet hivatalosan is Sebastian Coe fog majd átvenni. A ConSudAtle idén ünnepli centenáriumát, ezért 100 tárgyat ad át az elmúlt 100 év emlékeként. Ezen emléktárgyak, melyek többnyire érmék, medálok, könyvek és folyóiratok az „Atlétika az ősi időktől egészen a 19. századig” címszó alatt kerülnek átadásra.

(Forrás: IAAF)

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.