Öt atlétánk indul a Fedett VB-n

Spiriev Attila sportigazgató írása

A 2018. évi IAAF Fedettpályás Világbajnokságnak  Nagy-Britannia, közelebbről Birmingham  ad otthont március 1-4. között. A magyar színeket öt atléta képviseli. Mind az öten az előírt kvalifikációs feltételeket teljesítették, azaz ezúttal külön meghívást nem kapott sportolónk.

Erre leginkább az előző Fedett VB-n ötödik helyen végzett Zsivoczky-Farkas Györgyinek  volt esélye (aki az OB-n sajnos elrontotta a távolugrást, így nem volt automatikusan kvalifikált), de ún. ’wild card’ meghívást – erősen megkérdőjelezhető igazságossággal – más kapta. Öt század másodpercre közelítette meg a VB-szintet Nguyen Anasztázia  60 méteren. A kvalifikáltakon kívül kettőjüknek volt reális sansza a nemzetközi szövetség által megállapított nagyon nehéz nevezési szintek elérésére.

Az előzetes nevezésekből megállapítható, hogy a versenyszámok döntő többségében nagyon sűrű a mezőny. Az esélyeket illetően tömören: Márton Anita  éremért megy Angliába, Baji Balázs  és Krizsán Xénia a legjobb nyolc közé kerülésre pályázik, Kozák Luca és  Kerekes Gréta pedig a középdöntőbe jutást tűzi ki célként.

Magyarország az eddigi 16 IAAF Fedettpályás Világbajnokságon összesen 1 ezüst- és 3 bronzérmet nyert, továbbá atlétáink 3 negyedik, 7 ötödik, 6 hatodik, 3 hetedik és 3 nyolcadik helyezést értek el.

A XXI. században az eddigi össztermés: 1 ezüstérem, 4 ötödik, 1 hatodik és 2 nyolcadik helyezés. Ezért is volt kimagaslónak nevezhető a legutóbbi, portlandi VB-n elért 1 ezüstérem, 1 ötödik és 1 hatodik hely. Hasonló szerepléssel most is kiegyeznénk – habár van egy olyan éremtípus, amiből eddig még soha nem jutott magyar atlétának…

A magyar küldöttség összetétele a következő/  Atléták:

dr. Baji Balázs - 60m gát / Bp. Honvéd SE – ifj. Tomhauser István

Kerekes Gréta - 60m gát / Debreceni SC-SI - Karlik Pál

Kozák Luca - 60m gát / Debreceni SC-SI - Suba László   

Márton Anita – Súly / Békéscsabai AC - Eperjesi László

Krizsán Xénia – Ötpróba / MTK - Szabó Dezső, Deutsch Péter

Kísérők:

Igaz Bálint / Csapatvezető, fizioterapeuta

Dr. Kiss-Polauf Marianna / Orvos

Eperjesi László / Edző

Karlik Pál / Edző

Suba László / Edző

Szabó Dezső / Edző

ifj. Tomhauser István / edző

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.