Itthon a hétvégén: fiatalok bajnoki versenyei és Mezei Liga

Szombathely, Budapest, Gödöllő várja az atlétákat

A most következő hétvége legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye a fedettpályás VB, de emellett idehaza is több szakmai érdeklődésre számot tartó versenyre kerül sor. Szombathelyen  a junior és ifjúsági dobók döntik el három versenyszámban (diszkosz, kalapács, súly-fedett) a téli bajnoki helyezéseket. A két korcsoportban összesen 152 nevezés érkezett. Magyarország Junior és Ifjúsági Téli Dobó Bajnokságára  szombaton 10,30 órától kerül sor a Sugár úti Atlétikai Centrumban.

Budapesten, a BOK csarnokban Magyarország Serdülő és Újonc Fedettpályás Összetett Bajnokságán  találkoznak egymással a legfiatalabbak. A programban leány és fiú serdülő ötpróba, illetve leány és fiú újonc négypróba szerepel. Kezdési időpont: szombaton 13,00 – vasárnap 12,00 óra.

A 13-15 évesek képzésének felmérésében fontos feladatot betöltő OB-ra 126 nevezés érkezett, legtöbb a serdülő leány versenyszámban/51 fő. A nagy létszámra való tekintettel ennek a számnak távolugrásában csoportbontás lesz! A két csoport az első nap végén kerül meghatározásra, amelyet a szövetség közzétesz a MASZ honlapján, valamint a BOK Csarnokban is kifüggesztik.

A tavasz közeledtét jelzi, hogy folytatódik a Mezei Liga  sorozat. A negyedik fordulóra szombaton, a Gödöllői Királyi Kastély  parkjában kerül sor. A serdülőktől a felnőttek abszolút kategóriájáig terjedő verseny 12,10 h-kor kezdődik. A 112 benevezett induló között az élvonal több tagja jelezte indulást, így többek között Gregor László, Kazi Tamás, KovácsTamás, Jenkei Péter, Kószás Kriszta  is.  (ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.