Négy magyar atléta a pénteki programban

A fedettpályás VB pénteki napján négy magyar atléta lép pályára Birmingham-ben. Krizsán Xénia  az ötpróbában/amely este be is fejeződik; Kerekes Gréta és Kozák Luca  a 60 gát első körében és Márton Anita  a súlylökés döntőjében. Az eredmények és az események követhetők az M4 Sport és az m4sport.hu adásában, továbbá az IAAF honlapján. A nemzetisport.hu helyszínen tartózkodó munkatársa a döntőre készülő Márton Anitával  beszélgetett.

Márton Anita a többi magyar sportolónál korábban elutazott Birminghambe a fedettpályás atlétikai világbajnokságra, amelyen számára kedvező dobókörből lökheti a súlyt.

– Miért utazott a többiek előtt Birminghambe?
– Mert így szerda este tudtam még egyet edzeni, amivel egyébként nem voltam teljesen elégedett, aztán másnap beengedtek végre a csarnokba, így ki tudtam próbálni a verseny dobókörét is – válaszolta a Nemzeti Sport érdeklődésére Márton Anita. – Persze jól ismerem már ezt a pályát, tavaly versenyeztem itt fedettpályás viadalon, amely tulajdonképpen a világbajnokság főpróbája volt. A kör fogós, ami nekem tökéletes, mert ezt szeretem.

– Mi a program a péntek esti versenyig?
– Csütörtökön délután edzettem utoljára itt, Birminghamben, többet már nem fogok tréningezni a versenyig. A péntek délelőttöt aktív pihenéssel töltöm, sétálok majd kicsit a városban, hogy nap közben végig éber maradjak, amit egy késői ebéd követ, mert a vacsora a késői verseny miatt kimarad.

– Tucatnyi világverseny van ön mögött. Izgul még?
– Persze, kicsit azért izgulok, végül is idén ez az egyik főverseny, november óta erre készülünk. Az új szabályok miatt ugyanakkor nem örülök annyira, egyrészt levitték fél percre a dobások előtt felkészülési időt, ami eddig egy perc volt.

A másik, hogy a tizenhatos mezőnyt megfelezik a harmadik kísérlet után, ami még rendben is lenne, de az utolsó dobás előtt ezt még egyszer megteszik, ami teljesen új, és amitől nem vagyok elragadtatva, mert van, akivel szemben ez nem igazságos. (nemzetisport.hu/ Vincze Szabolcs – foto: Getty Images for IAAF/ MTI)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.