Aranyérem az eredmények élén

Márton Anita világbajnok / Helytállt a csapat a fedett VB-n / A pont-és éremtábla első felében

A magyar atlétika számára sporttörténeti győzelmet hozó IAAF Fedettpályás Atlétikai Világbajnokságon  közel 150 ország állította rajthoz versenyzőit. A Birmigham-ben hazánkat eredményesen képviselő öt atléta közül kiemelkedő teljesítményt ért el Márton Anita, aki a súlylökés döntőjében kétszer is megjavította az általa tartott országos fedettpályás csúcsot és 19,62 méteres, világ idei legjobbját jelentő lökéssel világbajnoki címet szerzett - ezzel személyében a magyar atlétika első világbajnokát üdvözölheti a sportág.

A rangos hatodik helyen végzett az ötpróbázó Krizsán Xénia; az első kőrből tovább lépve, az elődöntőben szerepelt 60 m gáton dr.Baji Balázs, Kerekes Gréta és Kozák Luca.

A magyar csapat az éremtáblán egy aranyéremmel a kilencedik helyen  végzett/az élcsoport: USA 18 – ETH 5 – POL 5 érem; összesen 24 ország ért el dobogós helyezést. A ponttáblán (1-8 helyek) a 22. helyet  foglalja el 11 ponttal a magyar csapat/USA 208 – GBR 67 – ETH 57 pont; 48 ország atlétája végzett a nyolcban. (ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.