A húsz méter is benne van Márton Anitában

Gyulai Miklós az első vb-aranyról, a magyar csapatról az M4 Sport stúdiójában/ VIDEÓ

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöke elégedett az ötfős magyar csapat eredményével.  Márton Anita  pénteken országos csúccsal megnyerte a női súlylökést a birminghami fedettpályás VB-n. Sikerével a magyar atlétika első világbajnoki címét szerezte meg. A sportágban már tíz olimpiai aranyérme van Magyarországnak, vb-címe viszont ez az egy.

„- Ez elsősorban annak köszönhető, hogy az atlétika egy viszonylag nagy konkurenciával bíró sportág.

Itt több mint 210 ország képviselői szeretnének eljutni egy VB-re. Így limitálni kell a létszámot és ezért erős szinteket határoznak meg” – mondta az M4 Sportreggeli műsorában Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

Kiemelte, ha valaki lökött egy nagyot 2017-ben, az még nem automatikus részvétel, azt 2018-ban is legalább meg kell tudni közelíteni. Csak akkor lehet helye egy világbajnoki csapatban.

„- Külön öröm, hogy ilyen mostoha körülmények ellenére volt egy ötfős csapatunk, ilyenre nagyon rég volt példa. És ebből az öt főből mindenki hozta magát” – mondta az elnök.

Véleménye szerint a 20 méter is benne van Márton Anitában, mert kiváló adottságokkal rendelkezik.

„- Én egyetlen versenyzőtől féltem, mégpedig a kínaitól, mert őt nem láttuk egész évben, ráadásul világbajnok volt. A többieket ismertük, nem tartottam tőlük” – mondta Gyulai Miklós, aki szerint a győztes dobásnak nagyon nagy a jelentősége a fejlődés és a jövő szempontjából. (m4sport.hu)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.