„Sokat tanultam a versenyből”

A fedett VB hatodik Krizsán Xénia az M4 Spot7fő műsorában/ Videó

Annyian gratulálnak többpróbázónknak, hogy lassan kezdi elfogadni, a birminghami fedettpályás világbajnokságon elért hatodik helyezése sikernek számít. Krizsán Xénia  az M4 Sport7fő című műsorában azt is elmondta, hogy milyen fantasztikus érzés volt, amikor az egész stadion neki szurkolt.

Az újdonsült fedettpályás világbajnok, a stúdióban ugyancsak jelen volt Márton Anita  birminghami szobatársa, a pontszámával most sem elégedett, de már lát biztató jeleket.

„- Lassan csak elkönyvelem magamban, hogy nagy dolog világbajnokságon hatodiknak lenni – szerénykedett az MTK 25 éves sportolója, aki sokat gondolkodott azon, hogy az éremtől sem volt messze, de elfogadta, hogy a helyezésén már nem tud változtatni. A tapasztalatokat viszont levonta: „- Sokat tanultam a versenyből, 800 méteren például beragadtam, ezt a hibát nem fogom többször elkövetni.”

Szerencsésnek tartja magát, hogy nem monotonok az edzései, hiszen több számra kell felkészülnie. Minden versenyszámra heti két edzéssel készül, leszámítva a 800 métert, amelyre hetente egyszer.

Nagyon sokat dolgoznak magasugróedzőjével, Deutsch Péterrel, neki is megköszönte az eredményt. „- Sajnos ő Brüsszelben ragadt az időjárás miatt, de azért tudatta velünk, hogy mit kell csinálnom. Minden versenyszámban kell még fejlődnöm, a legtöbb pontot a távol- és a magasugrás hozza, úgyhogy ezekben érdemes jobban szerepelni.

A súlylökés kevesebbet hoz, ezért nem keseredtem el, hogy az rosszabbúl sikerült, különösen úgy, hogy a magasban sok pontot szereztem” – mondta Krizsán Xénia, akinek az összetett versenyszámra felkészítő edzője, Szabó Dezső  kint tartózkodott a helyszínen.

Hozzátette: jó kis csapat volt kint Birminghamben, szurkoltak egymásnak a viadalokon. Megemlítette, hogy „csodás volt Márton Anita eredményhirdetése", valamint azt is megtudhattuk, hogy a későbbi aranyérmes izgult a verseny előtt.

Krizsán Xénia a héten pihenhet egy kicsit, de utána megkezdi a felkészülést, hiszen az augusztusi berlini szabadtéri Európa-bajnokságon szeretné megismételni, vagy akár felülmúlni a mostani hatodik helyezését.

A Budapestre tervezett világbajnoksággal kapcsolatban egy birminghami élményét hozta fel: „- Örülnék, ha lenne itthoni VB, hiszen fantasztikus élmény, amikor az utolsó magasugró kísérletnél az egész stadion nekem szurkol. Ez feldobja az embert.” (az  m4sport.hu alapján)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.