Hét döntős helyezés a Dobó EK-n, közötte öt dobogós!

Márton Anita ötödik diszkoszvetésben

Esős, hűvös időben fejeződött be a portugáliai Leiriában az idei Dobó Európa Kupa. Vasárnap délután diszkoszvetésben is a legjobbak között végzett Márton Anita, aki a második sorozatban elért 56,46 méteres  dobásával az ötödik helyen fejezte be a nem éppen ideális körülmények között megrendezett versenyszámot.

További, még nem közölt magyar eredmények: Gergelics Cintia  a kalapácsvetés „B” csoportjában a hetedik helyen végzett/60,49 mKerekes Dóra  a diszkoszvetés hasonló csoportjában az ötödik pozícióban zárt/49,57 mSchmölcz Márk Xavér  a „B” csoport negyedik helyén fejezte be a gerelyhajítást/68,75 m.

A nyárra nézve bíztató magyar eredményeket és a versenyzők téli munka utáni állapotáról szakmai információkat hozó Dobó Európa Kupán 13 atlétánk vett részt. A változó időjárási körülményekkel is több esetben megküzdő csapat helyt állt.

Az öt dobogós helyezés közül a felnőtteknél Márton Anita első-/súly, Huszák János harmadik  helyezést ért el/diszkosz; az U23 korúak versenyében Halász Bence és Gyurátz Réka kalapácsvető a ranyérme és Rivasz-Tóth Norbert  gerelyes ezüstje kívánkozik az élre. A korcsoport női gerelyhajításában Szilágyi Réka  az ötödik legjobb volt és ezen a helyen végzett diszkoszban a súlylökés aranyérmese, Márton Anita is. A két nap során pályára lépett válogatottunk élén hat magyar dobó hét helyezést szerzett a legjobb nyolc között. (ml)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.