Szombaton gyalogló OB 50 km-en

A felnőtt és U23 cím védője a rajtnál/ élő közvetítés a versenyről

Ahogyan az már hosszú évek óta megszokott, a gyaloglók 2018-ban is a leghosszabb táv bajnokságával kezdik meg szabadtéri idényüket. A férfi 50 km-es OB  mezőnye a hagyományos helyszínen, a szlovákiai Gyügy-ön/Dudince  szombaton 8,00 órakor rajtol – a verseny keretében bajnoki aranyérmet osztanak az utánpótlás korúak 35 km-es versenyében is.

A viadal része az Európai Atlétikai Szövetség gyalogló permit-sorozatának, és az esemény keretében a szlovák és magyar 50 km-es férfi országos bajnokság mellett eldöntésre kerül az idei év lengyel női 50 km-es bajnoki címe is. Magyarország 2018. évi 50 km-es Gyalogló Bajnoksága – emlékezve a szakág volt eredményes válogatott atlétájára - egyúttal Danovszky Ferenc Emlékverseny  is.

A szlovákiai fürdővárosban, a közel nyolcórás viadalon a felnőttektől a 10 évesekig megrendezésre kerülő különböző távokon folyamatosan zajlanak majd az események.

 „- A nagy nemzetközi verseny keretében lebonyolításra kerülő bajnokságra a benevezett versenyzők száma nem túl magas, de bízunk benne, hogy a verseny színvonala feledteti ezt a körülményt – tekintett a szombati verseny elé dr.Urbán Ákos szakági koordinátor.

-  Bár az OB-n előre egyeztetetten nem áll rajthoz a tavalyi londoni VB-n hatalmas meglepetésre óriási országos csúccsal hatodik helyen célba érkező és már a berlini EB-re készülő Helebrandt Máté, de ott lesz a tavalyi bajnok Tokodi Dávid, a két honvédos olimpikon: Srp Mikós és Venyercsán Bence, valamint az ezen a távon komoly szándékkal először induló, a felkészülés során kiváló formát mutató Bagdány Tomasz is.

Azt kell mondanom, - bár mindannyian tudjuk, hogy az 50 km-en mennyi minden történhet - képességeik szerint valamennyien alkalmasak arra, hogy teljesítsék az augusztusi EB-re megállapított 4:08-as nevezési szintet.  Az U23 korosztályból 35 km-en rajthoz állók közül a tavalyi versenyen korcsoportos rekordot javító Venyercsán Bence tűnik a legesélyesebbnek - annak ellenére, hogy az 50 km-es távon is indul. A helyezésekért pedig Kovács Soma és Burger Donát vív várhatóan nagy küzdelmet. 

A nyílt versenyszámokban, a női 20 km-es rajtlistán szerepel a berlini EB-re 20 km-en már tavaly szintet elért Kovács Barbara és a Berlinben várhatóan 50 km-en rajthoz álló Torma Anett. A verseny a fiatalok részére lehetőséget biztosít a tamperei junior VB és a Magyarországon megrendezésre kerülő ifjúsági EB részvételi szintjeinek teljesítésére, amire több versenyzőnk is komoly eséllyel rendelkezik.” (ml/uá)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.