Országos gyermek rúdugró összetartás, felmérő

Budapest, BOK csarnok - 2018. március 17-18.

A Magyar Atlétikai Szövetség, a Nemzeti Rúdugró Program  keretén belül felmérővel összekötött összetartást szervezett a gyermek és újonc korcsoportos (2009-2005) atléta-palánták részére. A rendezvényen 82 gyerek vett részt, akik az ország különböző részeiből, 12 egyesületből érkeztek Budapestre, a BOK Csarnokba. A szervezés java részét az program országos koordinátora, Szabó Dezső, illetve Szabóné Molnár Krisztina, továbbá Daka Tímea  MASZ általános szakreferens végezte.

A másfél napos eseményen a gyerekek részt vettek egy felmérésen (atlétikus alapképességek, erő, hajlékonyság), sokat játszottak, megismerkedtek a rúdugrás alap- és előkészítő feladataival, valamint minden gyerek két alkalommal ugrott rudat Boris Volkov, a Nemzeti Rúdugró Program szakmai vezetőjének figyelő tekintete előtt. Boris az összetartás alatt több új feladatot és rávezető gyakorlatokat tanított, valamint szakmai tanácsokkal látta el mind a gyerekeket, mind az edzőket. Egy-egy ügyes versenyzővel külön-külön is foglalkozott. A gyerekek – az edzői beszámolók szerint is – erejükön felül teljesítettek, motiváltan és fegyelmezetten végezték az összes feladatot. 

Rövid, félórás beszélgetés keretén belül a résztvevők megismerkedhettek a rúdugráshoz szükséges eszközökkel, találkoztak és beszélgettek a világversenyekre készülő rúdugrókkal. Az edzői megbeszélésen minden edző felvázolta az egyesületi viszonyokat, pozitívumokat-negatívumokat egyaránt. Hasznos volt hallani, hogy máshol hogyan működnek a szakosztályok, milyen a létesítmény-, a humán- és az eszközhelyzet.

A program végén névre szóló oklevelet vehetett át minden résztvevő Boris Volkovtól, aki elmondása szerint nagyon elégedett volt az összetartással, sok ügyes gyereket látott és szeretné, ha később több ilyen „tábor” is lenne.

Köszönet az egyesületi edzőknek és vezetőknek, hogy ilyen sok gyerekkel képviselték klubjukat, és természetesen a program szervezőinek!

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.