Venyercsán Bence az 50 km gyalogló bajnoka

Az U23 35 km OB első helye után EB szint 50 km-en

Nulla fok körüli hőmérsékletben rajtoltak az indulók és a célba érkezéskor sem érte el a hőmérő higanyszála a tíz fokot a szlovákiai Gyügyön/ Dudincében megrendezett hagyományos 50 km-es/ EA Permit  gyalogló versenyen – amely az elmúlt évekhez hasonlóan a magyar bajnokságnak is a helyt adott.

A hideg, szeles, de napsütéses időben a táv országos bajnoki aranyérmét – első szabadtéri felnőtt bajnokságát -  a Bp.Honvéd jó ritmusban gyalogló 22 éves atlétája, Venyercsán Bence  nyerte/4;05:54 ó. - EB szntet jelentő eredménnyel. A bajnok edzője: dr.Urbán Ákos.  Az ezüstéremnek a tavalyi győztes Tokodi Dávid/FTC örülhetett/4;21:14 ó. - A nemzetközi versenyt az 50 km olimpiai és világbajnoka, a szlovák Matej Tóth nyerte/3;42:46 ó.

Az 50 km-es OB keretén belül az U23 korúak 35 km-es  bajnokságára is sor került. A táv aranyérmét biztosan szerezte meg a harmadszor győztes, majd az 50 km-es OB-n is első Venyercsán Bence OB U23 35 km gyaloglás: 1. Venyercsán Bence 1996 Bp. Honvéd SE 2:45:46 ó.-  2. Burger Donát  1997 TSC-Geotech 3:02:57 ó.- 3. Kovács Soma  1997 Városi Sportiskola Miskolc 3:05:43 ó.

„ – Az 50 kilométeres verseny első felében, közel harmincig Venyercsán Bence és Bagdán Tomasz együtt, egymás közelében haladt – tájékoztatta a honlapot dr.Urbán Ákos szakági koordinátor.-  34 km után Tomasz görcs miatt sajnos kénytelen volt feladni a versenyt. Bence jó tempóban tudott menni tovább, 3;56-os időnek megfelelően, de 38 km-t elhagyva egy hosszabb holtpont következett nála, amikor esett az irama. A végére, az utolsó öt kilométerre összeszedte magát, ismét ötpercen belüli kilométereket ment, ekkor már a cél 4;08-as az EB szint teljesítése volt, ami sikerült is.

A magyar bajnokságban másodikként a nemzetközi verseny mezőnyének középső harmadában a helyezését végig tartó Tokodi Dávid ért célba; Srp Miklós a táv felénél egy kanyarban gödörbe lépett és térdfájás miatt ki kellett állnia versenyből. Az U23 35-km-en az ötvenes verseny közben győztes Venyercsán Bence mögött egymással változatos küzdelmet vívott Burger Donát és Kovács Soma.

Az ifjúsági lányok 5 kilométerén első Zahorán Petra 25:43 perces egyéni csúccsal a győri Ifjúsági EB-re meghatározott szinten belül ért célba. Hasonlóan ifi EB szintes eredménnyel, 47:38 p. idővel állhatott fel a dobogó harmadik fokára a fiúk 10 kilométere után Tóth Norbert. A sok számot tartalmazó versenyen több magyar fiatal ért el győztes, dobogós helyezést.”(ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.