Harminc egyesület sportolói a különleges idényzárón

Fogyatékkal élők atlétikai versenye a BOK csarnokban

Az idény utolsó fedettpályás megmérettetésére március 28-án került sor a BOK csarnokban - nevezetesen a második alkalommal megrendezett Magyar Atlétikai Szövetség Fogyatékos Sportolók U18 és Felnőtt Atlétikai Versenye.

Az indulók létszáma megháromszorozta a tavalyit, harminc egyesület közel százötven sportolója indult a különböző versenyszámokban. A nagyszerűen megrendezett, sportszerű, látványos, izgalmas és nagyon különleges sporteseményen öt országos szövetség:

a Magyar Hallássérültek Szövetsége, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség, a Magyar Szervátültetettek Szövetsége, a Fogyatékosok Országos Diák és Szabadidősport Szövetsége, valamint a Magyar Paralimpiai Bizottság  atlétái versenyeztek együtt.

Különleges az esemény azért, mert az indulók valamennyien atléták, közöttük többen sikeresen képviselték hazánkat a világ- és Európa-bajnokságokon, Világ Kupákon, a Speciális Olimpián, a Paralimpián

- és itthon eddig nem volt olyan rendezvény, ahol együtt mérhették volna össze tudásukat. A résztvevők egyöntetű véleménye volt, hogy ez egy nagy találkozás, ezt folytatni kell.

Az indulók mindegyike valamilyen testi, szervi vagy szellemi fogyatékossággal rendelkezik, ezért teljesítményük kategóriánként külön került értékelésre.

z eredményhirdetésen közreműködtek az érintett szövetségek vezetői, és az EMMI Sportért Felelős Államtitkárság  főosztályvezetője, Géczi Mariann.

Köszönjük a lehetőséget a Magyar Atlétikai Szövetségnek, köszönjük a rendezők, versenybírók munkáját

és köszönet a sok versenyzőnek, edzőnek, testnevelőnek, akik nélkül nem lehetett volna ilyen sikeres ez az atlétikai verseny. Oroszi Zsuzsanna, a Magyar Paralimpiai Bizottság atlétika szövetségi kapitánya/ fotók: Magyar Szervátültetettek Szövetsége

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.