Igazi sportfesztivált ígér a berlini Európa-bajnokság

Fotó: berlin2018.info
Augusztus 2. és 12. között rendezik az első “multisport” Európa-bajnokságot. Glasgow nyolc különböző sportág versenyeinek ad otthont, míg a viadal atlétikai versenyeit 1200 kilométerrel odébb, Berlinben rendezik majd meg.

Az atlétikai versenyek helyszíne a berlini Olimpiai Stadion leszA német főváros mivel „csak” egy, de az egyik legkedveltebb sporteseménynek ad otthont ezért az érdeklődés is hatalmas a kontinensviadal iránt. Eddig közel 160 ezer jegyet adtak el, ám a szervezők becslései alapján összesen 620 ezer nézőre számítanak, szemben a várható 152 ezer kilátogatóra Glasgowban. A 130 nap múlva rajtoló (augusztus 7-12) Európa-bajnokságot 2016 augusztusa óta kommunikálja a berlini médiabizottság és nem egy átlagos kontinensviadalt szeretnének létrehozni, hanem az atlétika világát összehozó „sportfesztivált”.

A hat napon át tartó versenyen kiegyensúlyozott és érdekes programra törekednek a szervezők, „Tv-barát” esti döntőkkel (3 és fél órás, 18:30-22:00 CET) és minimalizált kvalifikációkkal. A 2018-as Európa-bajnokság otthona a berlini Olimpiai Stadion lesz, amely közel 80 ezer néző befogadására alkalmas. Arról, hogy a helyszínre kilátogatók sem maradjanak le semmiről négy ledfal fog gondoskodni, két kisebb (75m²) és kettő, a stadion bármely pontjáról jól látható óriás kivetítő (350m²). Az egyik legjelentősebb innovációs elem pedig a lézertechnológia lesz, amely a távolugrás hajszálpontos mérésére fog szolgálni.

Hogy az atlétika és a sportolók még közelebb kerüljenek a nézőkhöz és érdeklődőkhöz a győzelmi ceremóniákat, éremátadásokat nem a verseny helyszíneként szolgáló stadionban rendezik majd, hanem az úgymond „szurkolói zónaként” funkcionáló Breitscheidplatzon. The Moment is coming, vagyis a pillanat közeleg!A Vilmos császár emléktemplom árnyékában felállított „fun-zone” és pódium amolyan színpadként fog szolgálni, annak érdekében, hogy a sportolók sztárként érezhessék magukat és mind az emberek mind pedig az atléták közelebb kerülhessenek egymáshoz.

Berlin tehát minden tekintetben készen áll és ami talán biztosnak mondható, nem csak a multisport Európa-bajnokság miatt lesz emlékezetes ez a kontinensviadal, hanem sokkal inkább a fieszta hangulat miatt. A német rendezésű torna egyik jeligéje a "Moment", vagyis a pillanat, amely egyre inkább közeledik (The Moment is coming).

Információ a jegyvásárlásról:

Single jegyek:

  • A délelőtti programra 10 és 15 euro között.
  • A délutáni etapra 35 eurótól kaphatók.

Családi jegyek:

  • Érvénes két felnőtt és egy gyermek (18 éve korig) vagy egy felnőtt és két gyermek (18 éves korig) esetében.
  • A délelőtti versenyekre 19,50 eurótól, míg a délutániakra átlagosan 49,50 eurótól lehet jegyet vásárolni.

Esemény kombinációs jegy:

  • Négy napra, két eseményre érvényes, amikor az „atlétika királyai és királynői lépnek pályára”. Keddre és szerdára, a férfi tízpróbázók küzdelmeire, valamint csütörtök és péntekre, vagyis a női hétpróba versenyszámára.
  • A jegyek egységesen 140 eurótól kezdődnek.

Csoport kedvezmények:

  • 10 fő felet 10%, 20 fő felett 15%, míg 50 vagy annál több fő esetében 20% kedvezmény

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.