Gyalogló viadal Podebradyban

Újabb ifi EB szint 10 km-en/ A meleg is ellenfél volt

Tizenkét magyar gyalogló képviselte színeinket válogatottként Podebradyban, a 86. alkalommal megrendezett versenyen, amely egyúttal hét ország felnőtt és junior nemzetek közötti viadala is volt. Az EA Permit sorozatba tartozó nagy hagyományú eseményen, amely meleg, napos időben került lebonyolításra, sok rangos gyalogló állt rajthoz. A magyar csapat (kategóriánként 2+1 fő) nagy részt U23 vagy fiatalabb korú versenyzőkből állt (két up, két junior, négy ifjúsági atléta).

A felnőtt férfiak 20 km-es válogatott viadalán Bagdány Tomasz 1;32:08 órás  idővel volt a magyar csapat legjobbja /9. hely. A TSC-Geotech versenyzője után az U23 korú Kovács Soma 1;35:50 -es eredménnyel 12.-ként ért célba, Tokodi Dávid pedig 1;36:12  órás gyaloglással teljesítette a távot/13 hely. Csapatunk 21 ponttal az ötödik helyen végzett, győzött Franciaország/6 pont.

A női versenyben 16 ponttal negyedik helyen végzett magyar válogatottban a békéscsabai Kovács Barbara  ért célba leghamarabb/7. - 1;37:22 ó;  Torma Anett/9. - 1;40:47 ó. és az up. korú Récsei Rita /10. - 1;41:58 ó. előtt. A csapatversenyt Olaszország nyerte 4 ponttal.

A juniorok 10 kilométerén mind a férfi, mind a női csapatunk az ötödik helyet szerezte meg.  A férfiaknál az első éves junior Sárossi Bálint  a válogatott viadal 10. helyén érkezett célba/45:48 p. A tatabányai versenyzőt a még ifjúsági korú Tóth Norbert/14. - 47:43 p. és Varga Dávid/19. – 50:15 p. követte a csapattagok közül. A mezőnyben versenyző Gál Vencel 47:57 pb. idővel – először elért ifi EB szinttel - ért célba. A csapat 24 pontot ért el/5. Győzött az olasz válogatott/5 pont.

A nők hasonló távján Dimanopulosz Daphne  volt a mieink között a leggyorsabb, a Bp.Honvéd gyaloglója a válogatott viadal 7. helyén 52:27  perces időt teljesített. Mögötte is két ifjúsági: Csörgő Dóra/12. - 54:11 p. és Tóth Katalin/13. – 58:32 p. ért célba. A magyar junior női csapat 19 pontot gyűjtött/5. hely. Az első helyen Írország végzett/9 p.

 „- A teljes verseny eredményeit nézve látszik, hogy a hirtelen jött meleg megviselte a mezőnyöket – mondta dr.Urbán Ákos szakági koordinátor a viadalról. – A mieink is derekasan megküzdöttek az eddig nem megszokott kellemes, de az állóképességi számokban nem mindig teljesítmény-segítő jó időjárással. A női csapat időeredményei emellett szezon eleji helyzetet is tükröznek. A férfiakon érződött a nem régen Dudincében teljesített hosszabb távú versenyek okozta fáradtság.

A junior férfiak és nők 10 kilométerén a magyarok élén végzettek továbbra is esélyesek a korcsoportos VB szint elérésére. Sárossi Bálint jobb állapotban van az itt mutatottnál, Dimanopulosz Daphné is közelít a szinthez. A férfiaknál Tóth Norbert ismét a győri ifi EB szintjén belül gyalogolt, az egyéni induló Gál Vencel pedig most teljesítette a nevezési limitet. A többiekhez hasonlóan a leány csapat további két tagja is küzdött a jobb helyezésért.” (ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.