Elhunyt dr.Pikó Károly

Életének 66. évében elhunyt dr.Pikó Károly, a magyar atléta válogatott 25 éven át kiemelkedő munkát végző orvosa. Szakértelme, elhivatottsága, a sportág és a sportolók szeretetét sugárzó önzetlen tevékenysége versenyzői generációk sorának eredményességét segítette a kiemelkedő eseményeken. A nagytudású szakember a hazai szakmai fórumok és szervezetek vezető testületeiben betöltött feladatai mellett 15 évig volt az IAAF Orvosi bizottságának tagja - több olimpia, világ- és Európa bajnokság, válogatott viadal, hazai rendezésű világesemény aktív részese volt.

Dr.Pikó Károly  sport iránti elkötelezettségét az atlétika mellett más versenyágak sikerei is jelzik. Többek között magyar olimpia aranyérmek megszületésének örülhetett, mint a felkészülés egészségügyi hátterében közreműködő szakember az úszó- és a rövidpályás gyorskorcsolya sportágakban - de élvonalbeli labdarúgócsapat napi szakmai munkájában is részt vett.

A mindig segítőkész szakember a versenysportban végzett, a sportolók irányába fáradtságot nem ismerő, empátiával teli tevékenysége mellett, pályája során orvosként, osztályvezető főorvosként, főigazgatóként napi gyógyító feladataiban is helyt állt. Az egészségügyben, a hazai sürgősségi betegellátás meghonosításában végzett munkáját a szakma magas kitüntetésekkel ismerte el. A magyar atléták nagy családja megrendülten búcsúzik dr.Pikó Károlytól, akinek közvetlen személyiségét, segítőkészségét, a versenyzőkért végzett fáradhatatlan munkáját a sportág nem fogja elfelejteni.

.....

A magyar atlétaválogatott mellett hosszú ideig dolgozó dr.Pikó Károly búcsúztatására április 23-án, hétfőn 12,00 órai kezdettel kerül sor Dunaharasztiban. Kérés a gyászoló barátok, sporttársak, ismerősök felé, hogy a temetőben egy szál virággal fejezzék ki tiszteletüket az életének 66. évében eltávozott kiváló szakember emléke előtt.

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.