Kiss Antallal találkoztak a Tatán készülő gyaloglók

Az 50 évvel ezelőtti mexikói olimpia 50 km-es gyalogló versenyének ezüstérmese, Kiss Antal  volt a MASZ "Tehetségből felnőttet"  program gyalogló szakága tatai összetartásának vendége. A magyar atlétika kiemelkedő eredményeket elért versenyzője, majd sikeres edzője  a 2250 méteres magaslaton megrendezett 1968-as Mexikóváros-i olimpián  az állóképességi számokban amúgy is rendkívüli igénybevételt jelentő 50 km-es gyaloglásában elért második helyezését így idézte fel  Jocha Károly Siker vagy kudarc az olimpiai ezüstérem  című interjú-kötetében:

„Óvatosan, de annál nagyobb elszántsággal kezdtem. Húsz kilométernél még csak a 11-12. helyeken haladtam, harmincötnél viszont már az ötödik helyen gyalogoltam. Ehhez nagy segítséget kaptam dr. Szabó Miklóstól, aki rendszeresen tájékoztatott az előttem és mögöttem haladó versenyzők állapotáról. Amikor a maratoni kapun begyalogoltam, annyira fáradt voltam, hogy biztonsági okból lassítottam a lépteimet, és kihúzódtam a kettes pályára, nehogy hozzáérjek a betonszegélyhez!

Sikerült! Második lettem! Jól emlékszem Zsivotzky Gyula bíztatására, amire ugyan válaszolni nem tudtam, de ez újabb erőt adott a verseny befejezéséhez…

Ezen a napon nyert Zsivotzky kalapácsvetésben, és ugyanebben a számban Lovász Lázár harmadik, Eckschmiedt Sándor pedig ötödik lett. Ehhez jött még az én ezüstérmem. Nem tudok róla, hogy volt még egy ilyen sikeres napunk valaha is.”

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.