Nagy futókedv a Vivicittán

Galamb Csaba és Erdélyi Zsófia nyerte a félmaratont

A 33. Telekon Vivicittá Városvédő Futás  kétnapos eseményének második napja a távfutások szerelmeseit várta. A hétvégi futamokra több mint 28 000 nevezés érkezett, ebből a klasszikus Vivicittá 10 km-es számra hatezren jelentkeztek, a félmaratoni távon közel 8500 egyéni, és 2600 párban és trióban induló várta a rajtot a budapesti Margitszigeten.

A kellemes futóidőben megrendezett félmaraton férfi győzteseként a tavalyi második Galamb Csaba  ért célba, aki megküzdött a szembeszéllel, de az utolsó két kilométeren begyújtotta a rakétáit.  Őt követte Kovács Tamás, aki mint elmondta, jobb időt várt magától; míg a harmadik helyen beérő Simon Péter széles mosollyal örült a mai teljesítményének.

Galamb Csaba  nyilatkozata a célban: „- Szinte végig a futás során elég erős szembeszél volt, ami megnehezítette a dolgomat, illetve sok energiát kivett belőlem. A táv közepét és végét nagyon megnyomtam, Tavaly ugyanitt, ugyanezen a távon második voltam, idén sikerült először nyernem. Ez egy tökéletes felkészülési eredmény a következő frankfurti maraton verseny előtt. Tervezek még további BSI eseményeken indulni, főleg félmaratonokon - amennyin csak lehet.”

A nőknél a második gyermeke születése után visszatérő Erdélyi Zsófia  volt a leggyorsabb, másodikként norvég futónő: Sara Aarseth Jünger  érkezett célba, míg a harmadik Szerencsi Ildikó lett.

Erdélyi Zsófia  így értékelte futását: „- Az elején nagyon élveztem, szinte mosolyogtam a futás közben. Később, főleg a szél miatt kicsit azért keményebb lett a táv, de a nagyon szép környezet kárpótolt mindenért. Ez volt az első félmaratonom a Telekom Vivicittán, sikerült nyerni, aminek nagyon örülök. Általában ezen a versenyen 10 km-en szoktam indulni. A 2020-as olimpia most a cél és ez a verseny is tökéletes lépcső a felkészülés során..”

A klasszikus Vivicittá távnak számító 10 km-es mezőny a félmaraton után 13,00 órakor indult, közel 6000 futó állt a rajtzónában. A férfi verseny első helyéért szoros küzdelem alakult ki, a győzelmet a riói olimpikon Józsa Gábor  szerezte meg. Őt követte nyolc másodperccel lemaradva Koszár Zsolt. Harmadikként Tugyi Levente  teljesítette a távot. A nőknél Bragmayer Zsanett  nyert, a második helyen a mexikói Yazmin Vallejo  örült futásának, a harmadikként Ohn Kinga végzett.

„- Fut a város, fut az ország. 1100 magyarországi településről érkeztek futók erre a két napra, minden harmadik magyar településről itt vannak. A futásnak van egy varázsa, Csak rajtad múlik, hogy hogyan teljesítesz – kocogsz vagy gyorsabban futsz – amennyi munkát beleteszel, annyit tudsz kivenni belőle. A másik varázsa pedig a futóközösség, nagyon könnyű barátokat, ismerősöket, futótársakat találni, és ez összehozza az embereket a mai online világban egyértelműen - mondta a rendező Budapest Sportiroda ügyvezetője, Kocsis Árpád  versenyigazgató. 

A hazai résztvevők – és képviselt településeik -  nagy száma mellett 84 országból regisztráltak indulókat  a tavasz legnépesebb futóünnepére. A legtöbben Németországból neveztek, de érkeztek Új Zélandról, Kongóból és Indonéziából is.  A két nap alatt a 10 különböző táv és a tökéletesnek mondható hőmérséklet lehetőséget nyújtott a közel 30 ezer résztvevőnek, hogy átéljék a futás, a mozgás, a sportos közösség adta egyedi élményeket. (BSI infó és hirtv.hu alapján)

Félmaraton, férfiak: 1. Galamb Csaba KARC 1;07:01 ó – 2. Kovács Tamás VEDAC 1;11:50 ó – 3. Simon Péter Titán TC  1;13:21 ó. / Nők: 1. Erdélyi Zsófia  UTE 1;19:58 ó – 2. Sara Aarseth Jünger  NOR 1;21:29 ó - 3. Szerencsi Ildikó SZVSE 1;22:12 ó 

10 km, férfiak: 1. Józsa Gábor MAC 31:08 p. -  Koszár Zsolt SYN FIT SZTG 31:16 p. -  Tugyi Levente MVSI 33:09 p. / Nők: 1. Bragmayer Zsanett 36:40 p. -  Yazmin Vallejo  MEX 39:52p. -  Ohn Kinga BEAC 40:06 p.

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.