A jövőben közvetlenül a MASZ vezeti a ranglistákat

A szövetség kérése az eredmények beküldésével, toplistás megjelenésével kapcsolatosan

A szabadtéri idény kezdetével a MASZ saját hatáskörben biztosítja a ranglisták vezetését, ezért a jövőben nagymértékben a szakosztályokon és a versenyzőkön múlik, hogy eredményeiket feltudja-e dolgozni a szövetség. Ez fokozottan vonatkozik a külföldön elért eredményekre! 

A Magyar Atlétikai Szövetség a Top Listák  megbízható vezetése érdekében felhívja a figyelmet a MASZ Versenyszabályzatának mellékelt pontjára és egyúttal - a megfelelő együttműködésben bízva és azt megköszönve - kéri az alábbiak körültekintő betartására azon szakosztályokat, amelyeknek versenyzője külföldi versenyen ér el eredményt:

22. § (5) Külföldi versenyek esetében az érintett szakosztályoknak írásban kell jelezniük a Szövetségnek, hogy az adott versenyen melyik sportolójuk milyen eredményt ért el, a versenyjegyzőkönyvnek az eredmenyek@atletika.hu  címre történő megküldésével.

A külföldön elért eredmények közül kizárólag az eredmenyek@atletika.hu e-mail címre beküldött jegyzőkönyvek alapján igazolt teljesítmények kerülnek feldolgozásra. Amennyiben a jegyzőkönyv nem kerül megküldésre, az érintett eredmény nem fog megjelenni a Top Listán és ezáltal nevezési szint teljesítéseként sem vehető figyelembe.

A saját hatáskörben történő ranglista-vezetésről kérdezte Gyulai Márton főtitkárt  a honlap:

„- Az elmúlt években a MASZ egy külső statisztikai partnerrel dolgozott az eredmények beszerzésében és feldolgozásában, azonban áprilistól kezdve házon belül, saját munkaerővel fogjuk ellátni ezt a feladatot, így egy új csapat foglalkozik majd a ranglisták kezelésével – mondta a szövetségi munkát irányító szakember.

- Annak ellenére, hogy ez a szabály nagyon régóta a MASZ szabályzatai között megtalálható, sajnos azt vettük eddig is észre, hogy nagyon sokan egyáltalán nem foglalkoznak ezzel, miközben a versenyzők, menedzserek, szakosztályok feladata lenne az eredményeket eljuttatni a szövetségbe. Szeretnénk, ha nem adódna ebből semmiféle hiány, ezért kérjük az érintetteket, hogy felelősségteljesen lássák el a feladataikat.

- A saját hatáskörben készülő ranglista miben lesz más az eddigihez képest?

- A szakosztályokat nem fogja sok újdonság érni ilyen szempontból. A felület amin megjelenítjük az eddigi all-athletics.com  felülethez nagyon hasonló lesz, ugyanakkor mégis az atletika.hu  oldalon lesz található. Az eredményeket rögzítő és azokat ellenőrző személyek lesznek újak, azonban mind több évtizedes tapasztalattal rendelkezik az atlétika terén.

- Milyen segítsèget kaphatnak a szakosztályok pl. a külföldi versenyek jegyzőkönyveihez való hozzáféréshez?

- A szakosztályok, versenyzők, menedzserek elsősorban a versenyrendezőkkel kell, hogy tisztázzák a jegyzőkönyvek szükségességét. Mivel van egy adott e-mail cím, ahova el kell küldeni, ezért ezt a címet kell kommunikálni a versenyrendezők felé már a nevezés alkalmával. Ugyanekkor célszerű megkérdezni, hogy hol-mikor lesznek elérhetőek az eredmények. Minden versenyszervezőnek célja, hogy az ott elért eredményekkel elégedettek legyenek a versenyzők és azoknak hírét vigyék, nem akarják azokat eltitkolni, ezért mindig segítőkészek a jegyzőkönyvek kiadásában.”

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.