A 20 km-es gyalogló OB a vasárnap fókuszában

A felnőttek mellett a fiatalok bajnoki versenyei is színesítik a 39. Nemzetközi Sportgálát Békéscsabán

Április 22-én vasárnap  a gyaloglók által jól ismert helyszínen, a békéscsabai Csaba Center előtt kijelölt 1 km-es pályán kerül lebonyolításra a 20 km-es országos bajnokság – együtt a fiatalok hosszútávú bajnoki versenyeivel.

A felnőttek 20 km-es gyalogló bajnokságán – amelyen a szakág volt kiemelkedő versenyzőjére, Havasi Istvánra is emlékeznek az atléták – jelezte indulást a tavalyi VB-n, 50 km-en országos csúccsal hatodik helyen végzett, címvédő Helebrandt Máté  és a két dobogós – Venyercsán Bence és Srp Miklós  is. A hölgyek versenyében Récsei Rita  és Torma Anett  személyében a 2017-es OB ezüst- és bronzérmese található a nevezési listán, de indul a múlt héten Podebrady-ban rendezett válogatott viadalon legjobb magyarként célba ért Kovács Barbara  is.

A gyalogló bajnokságoknak helyet adó, immáron 39. Nemzetközi Sportgála – melynek keretében a 24. Futógálára  is sor kerül – az eltelt évtizedekben jelentős verseny- és szabadidő eseménnyé nőte ki magát

– a világverseny feladatokra készülő élvonalbeli gyaloglók küzdelmei mellett a gyerekektől a felnőttekig mindenki megismerkedhet a mozgás, a futás szépségeivel.

A bajnoki gyalogló számok 9,00 és 9,30 órakor rajtolnak/ a felnőttektől az újoncokig terjed a versenyszámok sora – a váltó és egyéni futószámok 11,00 órától kezdődnek.

A délelőtt folyamán lesz többek között Kölyök Atlétika program a gyerekeknek; sakkszimultán Emődi Gyula nagymesterrel; a Csabai állatvédők játszóháza; Kemény Gitárklub; arcfestés és autóbemutató is. (ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.