Helebrandt Máté és Kovács Barbara a 20 km gyalogló OB élen

Hat első helyet szerzett a Bp.Honvéd Békéscsabán

Tizennégy bajnoki cím eldöntése volt a feladat vasárnap délelőtt a békési megyeszékhelyen, amelyek közül kiemelt figyelem övezte a 20 km-es férfi és női bajnokság végkimenetelét. A rövidebb olimpiai szám mellett a hagyományos sportgála programján szerepelt a fiatalok hosszútávú bajnoksága is. A bajnoki küzdelmek rajtidőpontjában még kellemes, napsütéses tavaszi hőmérséklet a távok befejezésére már igazi nyári melegre emelkedett – ennek ellenére több jó teljesítményt láthatott a közönség.

OB 20 km férfi: 1.Helebrandt Máté NYSC 1:24:02   - 2.Venyercsán Bence Barnabás Bp. Honvéd SE 1:24:15 pb / U23 1. - 3.Bagdány Tomasz SC-Geotech 1:29:45 - 4.Srp Miklós Domonkos Bp. Honvéd SE 1:31:42 ó.

Helebrandt Máté: „- Az 50 kilométerre készülök, ezért most nem voltam olyan formában, mint amilyenben lenni szoktam Békéscsabán, nehezen ment a verseny. Az állóképességem hiába jó, gyorsaságom nem volt meg, ezért is volt szoros Bencével az OB. Nem esett jól, de sikerült úgy taktikáznom, hogy én álljak fel a dobogó tetejére. A felkészülésemet nagyobb kihagyás nem akadályozta, de azért kisebb megfázások, vagy nagyobb havazás miatt felemásnak mondanám. A portugáliai és a tatai edzőtáborok nagyon jól sikerültek. Fő célom az EB, erre most kezdődik az igazi felkészülés, a hosszabb távot tervezem. Legközelebb valószínűleg a Csapatbajnokságon állok rajthoz.”  

OB 20 km női: 1.Kovács Barbara Békéscsabai 1:37:19 - 2.Torma Anett UTE 1:38:03 - 3.Récsei Rita Bp. Honvéd SE 1:39:53 / U23 1. - 4.Ellward Agnieszka POL 1:42:27 ó.

Kovács Barbara:– A szokatlan meleg és a szembeszél kicsit megnehezítette a dolgunkat. Mivel az EB-re már korábban megcsináltam a szintet, így az időre annyira nem is figyeltem, mindössze nyerni szerettem volna. (beol.hu)

"- A mai bajnokság után elmondhatjuk, hogy már két magyar gyaloglónak van idei szintje 20 km-en a berlini EB-re – fűzte a látottakhoz dr.Urbán Ákos szakági koordinátor. - A bajnoki címét megvédő Helebrandt Máté és a második helyen egyéni csúccsal célba ért Venyercsán Bence is az 1;25-ös limit alatt teljesítette a távot. A két atléta végig együtt haladt, az utolsó hatszáz méteren dőlt el a sorrend. Miután mindketten nevezhetők a két EB távra - lesz, akinél később lesz döntés, hogy melyiken indul a német fővárosban.

A női bajnokság is izgalmas volt, Kovács Barbara és Torma Anett 12 km-ig fej-fej mellett gyalogolt, majd innentől az első bajnoki címét nyerő Kovács Barbara irányította a versenyt. Récsei Rita végig a harmadik helyen volt. A fiatalok hosszútávú bajnokságán is jó versenyeket láthattunk, a fiúk 15 km-re után elmondható, hogy fokozódik a „harc” az ifi EB csapattagságért.”

A felnőttek csapatversenyét  mindkét nemnél a Bp.Honvéd SE gyaloglói nyerték. A csapatok tagjai: Venyercsán Bence, Srp Miklós, Venyercsán László – Récsei Rita, Rabné Récsei Petra, Tóth Andrea. Az U23 egyéni 20 km-es bajnoki cím is a Tüzér utcába került, miután felnőtt bajnoki dobogós helyezésük mellett Venyercsán Bence és Récsei Rita a korcsoportjuk legjobbjai voltak.

Hat szakosztály nyert bajnoki aranyérmet, hat első hellyel a Bp.Honvéd gyűjtötte a legtöbbet, a „dobogón” a Hunyadi DSE/3 és a rendező Békéscsabai AC /2 követi a fővárosiakat. (ml/ fotó: beol.hu)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.