Vasárnap 10 000 méteres OB Pasaréten

Címvédők a nevezési listán/ A férfiak is egy futamban döntik el a bajnoki sorrendet!

Az idény első pályabajnoksága már jónéhány éve a 10 000 méteres OB, amely szintén hagyományosnak mondhatóan Budapesten, a Vasas Pasaréti Sportcentrumban  kerül megrendezésre. A szép fekvésű, ilyentájt nyíló orgona színesítette sporttelepen április 29-én vasárnap 19,40-kor rajtol a női 10 000 m mezőnye, míg 20,30 órakor férfiak futama.

A nevezők száma alapján a férfiak versenyében is csak egy futamra kerül sor, és így a versenykiírás értelmében a korosztályos Liga számok rajtidőpontjai 40 perccel tolódnak.

 „- A női OB egyúttal klubunk volt kiváló távfutója tiszteletére Garay Sándor emlékverseny, a férfiak 25 körös versenyével a táv hazai klasszisára, Kovács „Bütyök” Józsefre  emlékeznek a futóatléták – fűzte az esemény rangjához a rendező szakosztály vezetője, Jenkei András. - A felnőtt bajnoki címek és helyezések mellett eldöntésre kerül az U23 és junior korcsoport idei bajnoki sorrendje is. A férfi junior győztes egy évig védi a Simon Dénes által felajánlott vándordíjat.”

Mindkét nem nevezési listáján megtalálható az elmúlt év arany- és ezüstérmese/ Kovács Benjamin, Juhász Balázs és Papp Krisztina, Kácser Zita – velük együtt további élvonalbeli távfutók biztosíthatják a várhatóan fordulatos, látványos versenyeket.

A bajnokság része a Szuper Liga sorozatnak és kihasználva a Vasas-pálya kedvező adottságait, a 16,55 órától  folyamatosan egymást követő – újonctól juniorig terjedő - középtávfutó számok pedig a korosztályos Liga-futamok részeiként rajtolnak. (ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.