Ünnepség a Magyar Sport Napja alkalmából – öt atléta kapott Magyar Sportcsillagok ösztöndíjat

A BOM a Magyar Sportért Alapítvány is támogat atlétákat

A Magyar Sport Napja  tiszteletére rendezett ünnepségen öt fiatal atléta/ Halász Bence, Rivasz-Tóth Norbert, Szikszai Róbert, Gyurátz Réka és Kozák Luca  kapta meg a 2017/2018. tanév II. félévére szóló Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram támogatás oklevelét.

A Program nyerteseinek az ösztöndíjat jelképező dokumentumot - Szabó Tünde sportért felelős államtitkár  társaságában - átnyújtó Palkovics László oktatásért felelős államtitkár  azt mondta, az ösztöndíj egyszerre elismerés és ösztönzés a felsőoktatásban tanuló fiatal sportolóknak. 

"- Azokat köszöntjük most, akikre büszkék vagyunk, és akik egyben a jövő reménységei" - emelte ki Palkovics László, aki hozzátette: a sport egyszerre ad jellemet, szellemet, alázatot és erőt. A 2017/2018-as tanév második félévében 18 sportág összesen 96 sportolója, köztük három parasportoló részesül az ösztöndíjban. 

Szabó Tünde  az esemény kezdetekor ünnepi beszédében emlékeztetett: a kormány 18 évvel ezelőtt határozott arról, hogy május 6-át a magyar sport hivatalos napjává nyilvánítja.

"- Tisztelegve a magyarországi sport alapjait lerakó nemes elődök előtt és elismerve az annak sikeréért és népszerűsítéséért fáradozók munkáját, díjakat alapítottunk, hogy a magyar nemzet nevében köszönetünket tudjuk kifejezni a hazai sportélet kiválóságai: sportolók, és segítőik előtt, és követendő példaként állítsuk őket a felnövekvő generáció elé" - hangoztatta az államtitkár.    

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke  azt emelte ki, hogy a Magyar Sport Napját azért most ünneplik, mert 1875. május 6-án Budapesten tartották a kontinens első szabadtéri sportversenyét. A sportösztöndíjasokhoz szólva hangsúlyozta: már most készüljenek arra, hogy az élet nem ér véget a sportpályafutásuk befejeztével.

Az ünnepség során kitüntetések, elismerések átadására került sor. Csík Ferenc díjat Szívós István, Hegedüs Csaba és Hámori Jenő  vehetett át. (forrás: MTI, EMMI – fotó Földi Imre/nso)

Szintén a sport ünnepéhez kapcsolódva, tizenöt fiatal magyar sportoló – közöttük Kovács Barbara  gyalogló, Moravcsik Angéla  gerelyhajító és Bicsák Bence  triatlonos/ távfutó - felsőoktatási tanulmányait segíti a BOM a Magyar Sportért Alapítvány  ösztöndíja, amelyet idén 5. alkalommal adtak át.

A Larus étteremben tartott csütörtöki esemény résztvevőit Szalay-Berzeviczy Attila  alapítványi vezető mellett Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság első embere is köszöntötte (olimpia.hu).

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.