Magas elismerés a várostól

Halász Géza Székesfehérvár Sportjáért díjat vehetett át edzői munkásságáért

A május elsejei Sportmajális megnyitóünnepségén adta át a Székesfehérvár Sportjáért  díjat az atlétaedző, testnevelőtanár Halász Gézának, és az öttusa szakosztály szakmai vezetőjének, Korponai Istvánnak a város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András.

Halász Géza  1985-ben kezdte edzői tevékenységét, két évig a fővárosban dolgozott, majd visszatért Székesfehérvárra, ahol előbb a Videoton SC, majd az ARAK  kötelékében 33 esztendőn át nevelte az ifjú atlétákat. A kiváló szakember korábbi edzője, Pokrovenszki László  hívására költözött vissza a városba, Döntését nem bánta meg a tavaly visszavonult edző.

– Ahogy visszatértem, egy komoly, kiválasztáson alapuló rendszerben kezdtünk dolgozni. Arra vagyok a legbüszkébb, hogy rengeteg gyereknek okoztam örömet, akik szép eredményeket értek el, de a sok szeretetért is érdemes volt űzni ezt a szakmát.”

A Kossuth Lajos Általános Iskola pedagógusa – aki versenyzőként négyszeres országos bajnok volt, kétszer a 4×400-as, kétszer a 4×200-as váltó tagjaként lett aranyérmes az Újpesti Dózsa színeiben, nem számolta, hány érmet szerzett sportolóival.

Edzői munkája során Halász Géza  kivételes érzékkel találta meg a tehetségjegyeket mutató gyermekeket, akiket hasonló elszántsággal győzött meg az atlétika sportág választására. Utánpótlás tehetségkutató és nevelő tevékenysége eredményeként számtalan kitűnő sportoló került ki a kezei közül.

A nagyszámú országos bajnok és korosztályos válogatott sportoló mellett különböző korosztályos világversenyekre is eljutottak tanítványai, így Tímár Levent, Végh Tibor,  Zsigovics Natália, Szabó Dániel, Zsiga Mónika, Pisch Milán, Takács Boglárka.

„– Voltam versenyzőimmel magyar bajnok, országos csúcsokat értünk el, részt vehettem ifjúsági olimpián, ifjúsági világbajnokságon. Rengetegen voltak, akikből, ha nem is lett élsportoló, de megszerettettem velük az atlétikát” – tekintett pályájára az eredményes szakember. (forrás: feol.hu/ fotó: Simon Erika)

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.