Halász Bence és Gyurátz Réka tokiói felkészülését a Toyota is támogatja

15 magyar olimpikont segít az ismert autógyár

A Toyota és a MOB  május 8-án bejelentette, hogy a japán autógyártó cég 15 hazai sportoló tokiói olimpiára való felkészülését segíti egy-egy hibrid elektromos Toyota C-HR  rendelkezésre bocsátásával. A kiválasztottak között található a magyar atlétika két fiatal, utánpótlás éveiben több világverseny sikert elért, nemzetközi élvonalba tartozó dobóatlétája: Halász Bence és Gyurátz Réka  is.

A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójaként ismert, a társadalmi felelősségvállalás számos területén aktív Toyota  2016-ban nyolc évre szóló együttműködési megállapodást kötött a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal (NPB), 2017-ben pedig a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) platina fokozatú támogatója lett, járművekkel, mobilitási szolgáltatásokkal és megoldásokkal segítve az ötkarikás mozgalmat.

Ennek az együttműködésnek a jegyében jelentette most be a MOB  és a prémium márkájával, a Lexus-szal együtt a hazai környezetbarát hibrid elektromos értékesítések négyötödét jegyző Toyota, hogy a 2020-as tokiói olimpiára való felkészülésük támogatására 15 magyar olimpiai kerettag sportoló kap használatra egy-egy korszerű gépkocsit.

Az ünnepélyes átadón, május 8-án, a Nagytétényi Kastélymúzeumban 10 magyar olimpikon vehette át a környezetbarát hibrid elektromos Toyota C-HR gépkocsit: Gyurátz Réka és Halász Bence (atlétika), Lőrincz Viktor és Barka Emese  (birkózás), Gercsák Szabina és Cirjenics Miklós  (judo), Lucz Dóra és Molnár Péter  (kajak-kenu), Kasza Róbert (öttusa), és Kardos Botond (torna).

A további 5 támogatott olimpikon nevével kapcsolatban a MOB és a Toyota későbbi időpontban ígért tájékoztatást. Az eseményen több sportvezető mellett részt vett Kulcsár Krisztián  MOB-elnök és Vékássy Bálint főtitkár is. (forrás: olimpia.hu)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.