A Csapatbajnokság első napja

A Bp.Honvéd és a Pannon Duo áll az élen

Miskolcon/ Keleti csoport  és Zalaegerszegen/ Nyugati csoport  kezdődtek meg a Magyarország Atlétikai Csapatbajnokságának  idei elődöntőt. A Keleti csoportban – amelyben a tavalyi első és második: a DSC SI-NYC  és a BHSE  is szerepel - 17 csapat; a Nyugati csoportban 16 csapat lépett pályára - a 2017-ben bronzérmes UTE-MTK Budapesttel  a soraikban. A CSB jellegéhez hűen, a versenyszámok többségében a pontokért mindkét helyen kiélezett küzdelmek voltak, a szezon kezdetéhez viszonyítva több figyelemre méltó eredmény született, egyéni csúcsnak is örülhettek többen.

Az első napot a Keleti csoportban  a Bp. Honvéd SE vezeti/282.5 p. és a DSC-SI – NYSC/ 219 - a Konok Kunok/ 204.5 - a GEAC-Ikarus/ 181.5 - a Viharsarok/ 150.5  és a Dunamentiek /136.5  állnak a továbbjutást jelentő helyeken.

„ - A nyugati elődöntőben, Zalaegerszegen még éppen csak belelendültek volna az atléták a versenyzésbe – csupán az első két versenyszám fejeződött be  –, mikor hatalmas eső zúdult az Ifjúsági Sportcentrum területére. A verseny azonnal félbeszakadt – adott információt az első napról Kámán Bálint,. - Mikor már azt hittük befejeződik a felhőszakadás, egy kis jégesővel tett rá még egy lapáttal a természet. Az esőszünet után kb. 1 órás késéssel folytatódott a verseny.

Az első versenynapnak - rögtön az első versenyszámban- jó alaphangot adott Halász Bencének férfi kalapácsvetésben elért 76,47 méteres ranglistavezető eredménye. Nem sokkal utána a szombat nyerőembere, Nguyen Anasztázia is elkezdte hosszúra nyúló napját. Először távolugrásban nyert 608 centiméteres eredménnyel, utána 100 méteren nem talált legyőzőre, majd a nap végén az MTK-UTE 4x100-as váltójában is első helyen végzett, háromszor 12 helyezéspontot szerezve ezzel a budapesti duónak – valamint plusz hat eredménybónusz pontot is. Női magasugrásban a fiatal Mátó Sára lepte meg a rutinosabb mezőnyt. Pap Kristóf bíztató 745 centiméteres távolugrással tért vissza. Az első napot szoros váltóküzdelmek zárták.”

A Nyugati csoportban  a Pannon Duo áll az élen/239 p. – utánuk az első napi sorrend: 2. MTK - UTE 225.5 - 3. SavArra 181 - 4. FTC 174.5 - 5. SVSE 152 - 6. Pannónia Príma 142 pont. A férfiak kalapácsvetését Halász Bence  idei legjobbal: 76,47 méteres  eredménnyel nyerte. A verseny mind a két helyszínen vasárnap 11,00 órakor folytatódik. (ml/ kb)

 

Halász Bence CSB ed, kal. 76,47 m/ LGy

Dátum: 
12 May 2018
Szerző: 
Lengyák György
Linkelt videó (Youtube, Vimeo)
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.