Sikeres szereplés Rietiben

Jó nemzetközi kezdés és új sportolók a magyar para atlétikai válogatottnál

Az olaszországi World Para Athletics Grand Prix - Rieti 2018  versenyen öt első, négy második és négy harmadik hely volt a magyar para atlétikai válogatott dobogós mérlege.

„- Szebbnél szebb eredményeket sorolhatok fel, büszkék lehetünk az atlétákra – számolt be az eseményről Oroszi Zsuzsanna a para válogatott szövetségi kapitánya, a MASZ elnökségi tagja. Biacsi Bernadett világbajnokhoz méltóan nyert 800 méteres síkfutásban, ikertestvére Biacsi Ilona ugyanebben a versenyszámban a harmadik helyen végzett, Keresztesi Erika a hatodik lett. Nem maradhattak ki a szokásos 1500 méteres síkfutásból sem a legendás Biacsi lányok, Bernadett második, Ilona testvére mögött a harmadik helyen zárt.

Szigeti Noémi és Kálmán Krisztina buzogány dobásban remekelt, Noémi egyéni csúccsal fejezte be a versenyt, Krisztina második helyezést ért el. Nagy Ambrus először versenyzett gerelyhajításban, a hatodik helyet szerezte meg. Súlylökésben Szigeti Noémi és Nagy Ambrus második, Kálmán Krisztina harmadik helyezést ért el, Hídvégi Balázs a maratoni hosszúságú versenyben végül harmadik helyezést, Szőllősi István negyedik helyezést ért el.

Ekler Luca a válogatott legifjabb és legújabb tagja az első nemzetközi versenyén a sikeres klasszifikáció után szinte berobbant a paraatléták élmezőnyébe, távolugrásban, kategóriája világcsúcsától négy centiméterrel maradt el, 200 és 100 méteres síkfutásban pedig maga mögé utasította a mezőnyt! Csontos Piroska a lábműtéte utáni első távolugró versenyén kiválóan helytállt, ötödik lett. majd a 400 méteres síkfutásban a negyedik legjobb volt. Ugyanitt Keresztesi Erika az ötödik, Biacsi Ilona a hatodik helyet szerezte meg” – fejezte be rövid ismertetőjét a szakember. (forrás: hparalimpia.hu)

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.