Világhíres Aniták Székesfehérváron

Erős mezőny női súlylökésben és kalapácsvetésben/ Hírlevél-2

Komoly mezőnyben kell megvédenie versenygyőztes címét Márton Anitának és Anita Wlodarczyknak  a 8.Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon. Az esemény szerdai hírlevelében olvasható, hogy a világ legjobb Anitái dobókörbe lépnek Székesfehérváron.

A magyar atlétika első világbajnoka, a birminghami fedettpályás VB-n aranyérmes Márton Anita  legnagyobb ellenfele a női súlylökésben a világbajnok, EB-címvédő Christina Schwanitz  lesz. A 15 hónappal szülés után versenyezni kezdett német atlétanő 19,50 méterrel  az eddigi idei legjobb európai eredményt mondhatja magáénak. Szintén esélyes a jó helyezésre a fehérorosz Julia Leancsuk, aki kétszeres fedett EB-ezüstérmes.

Eljön Fehérvárra az olimpiai hatodik brazil Geisa Arcanjo, a fedett VB-n hetedik kubai Yaniuvis López, a VB hatodik kanadai Brittany Crew, valamint a 19,48-as egyéni csúccsal rendelkező trinidadi Cleopatra Borel.  

A magyar színeket Márton Anita  mellett a Zalaszám-ZAC sokszoros korosztályos bajnoka, Veiland Violetta is képviseli, aki így világsztárok társaságában léphet dobókörbe.

A 2012-es londoni olimpia óta veretlen a női kalapácsvetés világcsúcstartója, Anita Wlodarczyk. A lengyel atléta az első - és eddig az egyetlen - 80 méter felett dobó hölgy, Rió olimpiai bajnoka, háromszoros világ- és Európa-bajnok, s eddig hatszor javított világrekordot, négyszer nyerte meg a Gyulai Memorialt, 78.10 méterrel  tartja a versenycsúcsot.

Kihívói között lesz a tavalyi, londoni VB ezüst- és bronzérmese, a kínai Cseng Vang  és a lengyel Malwina Kopron. A mezőnyt erősíti az amerikai Gwen Berry (akinek 76,77 méter a legjobbja), az Universiade-győztes azeri Hanna Szkidan  és a VB hetedik cseh Katerina Safrankova  is.

Magyar részről a 21 éves, junior VB- és EB második Gyurátz Réka  indul, aki 71,27-es egyéni csúcsához idén is közel jár, hiszen ebben az évben már 71,11-et dobott. További részletek, információk olvahatók a mellékelt Hírlevélben.

A 8. Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj versenyszámai (július 1-2.):

Férfiak: 100 m, 400 m, 800 m, 1000 m (új szám), 110 m gát, 400 m gát, 3000 m akadály, magasugrás, hármasugrás, diszkoszvetés, kalapácsvetés

Nők:100 m, 400 m, 1 mérföld, 100 m gát, 400 m gát, 3000 m akadály, távolugrás, súlylökés, kalapácsvetés (forrás: mti)

 

Csatolt dokumentumok: 

Spiriev Attila sportigazgató a Gyulai Memoriálról

Dátum: 
24 May 2018
Szerző: 
Digi Sport Reggeli Start
Linkelt videó (Youtube, Vimeo)
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.