Megtartotta éves Közgyűlését a MASZ

Eredményes időszak után, jelentős feladatok előtt

Szombaton délelőtt tartotta évi rendes Közgyűlését  a Magyar Atlétikai Szövetség  Budapesten, az Új Hidegkuti Nándor Stadion Konferenciatermében.

Az ülés kezdetekor a megjelentek egyperces néma főhajtással emlékeztek a legutóbbi közgyűlés óta elhunytakra, majd elismerések átadására került sor. icsérő oklevél, Utánpótlásért, Magyar Atlétika Arany-, Ezüst- és Bronz fokozat és Életmű díj kitüntetéseket huszonegyen vehettek át. Arany fokozat elismerésben négyen részesültek: Kámán Ferenc, Tóth Sándor, Kollár István  és posztumusz, az idén elhunyt dr.Pikó Károly

Az atlétikáért végzett évtizedes tevékenységért Életmű díjat  kapott Szakály István  és dr.Szabó Miklós. A Közgyűlés kezdetekor az EMMI Sportért Felelős Álamtitkárságának főosztályvezetője, dr.Stocker Miklós  üdvözölte a sportág legmagasabb fórumán megjelenteket.

A határozatképes létszámban megjelent küldöttek elfogadták a napirendi pontokat, majd az írásos anyagokhoz fűzött szóbeli kiegészítést Gyulai Miklós  elnök.

Bevezetőjében megköszönte az atléta közösségnek a két közgyűlés közötti időszakban végzett munkát, kiemelve, hogy a sportág mögött levő év igen eredményes volt - mind a felnőttek, mind az utánpótlás események tekintetében.

A hasonló folytatás lehetősége a jövőben is adott, a felkészülési és támogatási rendszerek hatékony működése és a feltételek folyamatos javulása biztosítottnak látszik.

Az idei esztendő fő nemzetközi feladata az Európa bajnokság, a hazai események között pedig az U18 EB  Győrben

– amelynek várható sikeres rendezésével MASZ az első olyan szövetség lesz, amely története során minden kategóriában rendezett Európa bajnokságot.

A közgyűlési küldöttek az összejövetel befejező részében egyhangúan elfogadták a MASZ által előzetesen előterjesztett írásos anyagokat. (ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.