Hugoo az Európa bajnokság első érmese

Július ötödikén kezdődik az U18 EB Győrben

Bemutatták Győrben az U18-as atlétikai Európa-bajnokság érmét, és az esemény közeledtét jelzi, az is hogy egy hónappal a rangos verseny kezdete előtt a Magyar Atlétikai Szövetség és a verseny szervezőbizottságának tagjai részt vettek az önkéntesek eligazításán is.

Utoljára 2017-ben az EYOF zárónapján, az „állati futóversenyen” tűnt fel Hugoo, a fiatalok kedvenc kabalafigurája, aki az U18-as atlétikai Európa-bajnokságról sem hiányozhat.  Most, hogy célegyenesbe fordult a kontinensviadal szervezése - július 5-től négy napon át ismét a jövő reménységei versenyeznek Győrben - Hugoo visszatért a sikerei helyszínére (a történeti hűséghez tartozik az is, hogy a tavalyi Csibetfutamban, a célfotó szerint nem csak az első helyet, hanem a másodikat és a harmadikat is elcsípte)

Talán éppen ezért érte az a megtiszteltetés, hogy elsőként akasztották a nyakába az EB látványos érmét. A Szervező Bizottság tagjai a medál bemutatása mellett részt vettek a többszáz önkéntes eligazításán is, ahol a verseny mellett a várható feladatokról is tájékoztatták az egy hónap múlva rajtoló viadal közreműködőit.

„- Az önkéntesek nagyon fontos részei egy világversenynek, éppen ezért már most szeretnénk megköszönni, hogy vállalják a részvételt, és velünk együtt azon dolgoznak, hogy a győri Európa-bajnokságról mindenki elégedetten távozzon, illetve elmondhassuk: magasra tettük a lécet a 2020-as EB-t rendező városnak.” – mondta Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára.

A 2018-as győri eseménnyel a MASZ az első olyan európai szövetség az 51 tagország közül, amely legalább egyszer minden korcsoport számára rendezett már kontinensviadalt, beleértve a fedettpályás, és szabadtéri Európa-bajnokságokat is.

Spiriev Attila, a MASZ sportigazgatója a magyar szereplés kapcsán elmondta: bizakodó, de fontosabbnak tartja, hogy a jövő generációja jól érezze magát a versenyen, szeresse az atlétikát, mert ez az alapja a sikeres utánpótlás nevelésnek, és a későbbi eredményeknek.

„- Hat évvel ezelőtt elkezdtük erre a filozófiára építeni a sportág koncepcióját, melynek lényege, hogy szakági programokkal segítsük a fiatalok felkészülését. Például gátfutóinkat támogatja Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes; a súlylökőkkel tevékenykedik, olimpiai bronzérmes, fedettpályás világbajnok Márton Anita.

A jelenlegi sikeres sportolókkal együtt a jövő évtizedre is gondolunk. Az U18-as atlétika EB-n az elvárásaink közé tartozik, hogy mindenki önmagához képest a lehető legjobb eredményt hozza.” (forrás: szervezők)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.