Az U18 OB-n a közelgő EB is fókuszban volt

Két eredmény a jó teljesítmények élén

A szakma el volt ragadtatva az eredmények egy részétől Győrben – olvasható az utanpotlassport.hu-n megjelent írásban. - Mindenekelőtt Huller Dániel  nagy futásától és Endrész Klaudia  hatalmas ugrásától. Mindketten vezetik az európai ifjúsági ranglistát a számukban (400 gát/84, távol), ami a júliusi győri EB előtt különösen jól néz ki.

Huller Dániel  Dunakesziről a saját egyéni csúcsán fél másodpercet, a korosztályos magyar rekordon negyed másodpercet javított, a kontinensen jelenleg egy egész másodperccel található mögötte a rangsorban második svéd Johan Claeson.

„- Számomra is váratlan volt ez az eredmény, amolyan bónusz, nem ez volt a célom – mondta az 51.85-öt elérő Huller Dániel, aki a célegyenesre teljesen egyedül maradt. - Nekem kedvez a meleg, másoknak nem annyira.”

Endrész Klaudia  Dunaújvárosból május végén már ugrott egyszer 625-öt, most újra pontosan itt fogott talajt. A székesfehérvári színekben versenyző fiatal második legnagyobb ugrásával, 619-cel is győzött volna, az európai listán viszont a 625 ér holtversenyben első helyet az olasz Veronica Cridával.

Itt sokkal tömörebb a mezőny, öt ugrót találunk a listán öt centin belül. (forrás: Ardai Attila/utanpotlassport.hu)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.