Sztárok a Hopp-Parádén

Szombaton a rúdugrók kezdik a háromnapos fehérvári atlétagálát

Idén is a Hopp-Parádé  előzi meg Székesfehérváron a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjat, melyen rúdugrásban mérik össze tudásukat a hölgyek. Ezúttal is különleges környezetben csaphatnak össze az indulók, hiszen Székesfehérvár belvárosában, a Hotel Magyar Király előtti tér  ad otthont a versenynek.

A mezőnyben igazi klasszisokat találunk, hiszen itt lesz a háromszoros ukrán bajnok, a 465 cm-es egyéni csúccsal rendelkező fedettpályás Európa-bajnoki bronzérmes Marina Kylypko. Az orosz Olga Mullina, a londoni világbajnokság 8. helyezettje – aki 467 cm-t is ugrott már és tavaly ő volt hazája bajnokságának ezüstérmese. 460-nál jár a tavalyi Universiade győztese, a négyszeres szabadtéri fehérorosz bajnok Iryna Zhuk, aki fedettpályán már ötszörös aranyérmes Az érdeklődők láthatják ugrani az amerikai bajnokságon ötödik Ross Kortneyt/455 cm és a négyszeres lengyel bajnok Justyna Smietankát  is/445 cm.

Rajtuk kívül a magyar rúdugrás kiválóságai is rajthoz állnak. Az elmúlt hétvégén bajnokságot nyert Siskó Zsófiának (ARAK), az ezüstérmes Szabó Dianának (MTK Budapest), Hornácsik Grétának (MTK Budapest), Kondrák Rékának (GEAC), Borhy Annának (PSN) és Németh Kittinek (MTK Budapest) is szurkolhatnak a szakág kedvelői.

A látványos eseményre június 30-án, szombaton kerül sor Székesfehérvár belvárosában. A nemzetközi verseny 17,00 órakor  kezdődik. Előtte 13,30 -tól U16 életkorú leányok versenyeznek egymással és a magasságokkal, majd 15,30-tól az ARAK Up.Akdémia rúdugrói tartanak bemutatót. A belépés a Hopp-Parádéra ingyenes. (forrás:gyulaimemorial.hu)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.