Hopp-Parádé: rangos egyéni csúcs az első helyen

Színvonalas verseny Székesfehérvár belvárosában

Szombaton délután napos, szeles időben versenyeztek a Hopp-Parádé  indulói Székesfehérvár belvárosában. A nemzetközi versenyen kilencen álltak rajthoz, hatan értek el négy méter feletti eredményt. A színvonalas viadalt 467 cm-es  egyéni csúccsal a főiskolai világbajnok, szabadtéren négyszeres fehérorosz bajnok Iryna Zhuk  nyerte, bravúros versenyzése egyben országos csúcsot is jelentett. 

Második helyen a fedettpályás Európa-bajnoki bronzérmes ukrán Marina Kylypko végzett/ 440 cm – a harmadik legjobb a londoni világbajnokságon nyolcadik orosz Olga Mullina volt/ 440 cm. Negyedikként az Egyesült Államik-beli Ross Kortney fejezte be rúdugrását/ 430 cm.

Jól teljesített az idei OB arany- és ezüstérmese is. A bajnok Siskó Zsófia  beállította egyéni csúcsát, 420 cm-rel az ötödik helyen végzett – Szabó Diána  idei legjobbjával hatodikként zárta versenyét/ 405 cm. Székesfehérvár belvárosában lehetőséget kaptak a bemutatkozásra a fiatalok is, a látványos programot az U16 életkorú leányok versenye kezdte. (ml)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.