U18 EB: dr.Baji Balázs üzent a jövő atlétáinak

„Szerezzetek új élményeket, tapasztalatot, hogy legyen miből merítkezni!”

Világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes, Universiade-győztes  gátfutó és állatorvos. Céltudatos, tehetséges, kiemelkedő sportolói és emberi kvalitású versenyző, akit olyannyira tisztelnek, becsülnek Magyarországon, hogy nem volt kérdés: 2017-ben, világbajnokokat megelőzve, ő lett Az év férfi sportolója. A 110 méteres gátfutás magyar hősének szinte kimaradt az ifjúsági versenyzés, de ennek ellenére tudja, hogy mi viheti előre a jövő atlétáit ebben a csodálatos sportágban.

„Május végétől eléggé sűrű a programom. Augusztus 7. és 12. között Berlinben rendezik meg az Európa-bajnokságot, addig tíz versenyem lesz, de az EB után is legalább 3-4 további megmérettetés vár rám. Egy éve praktizálok az Állatorvostudományi Egyetem kisállatsebészeti klinikáján, most a nyár elején, amikor itthon voltam, mindig bejártam dolgozni, de június eleje óta csak az edzésekre és a versenyekre koncentrálok.

Mivel most a legfontosabb cél a jó szereplés az Eb-n, szeretném magam kipihenni, és alapos felkészülést végezni, hogy úgy tudjak kiutazni Berlinbe: minden a helyén van. Természetesen, amint lemegy ez a sűrű időszak a munkát is mindenképp szeretném visszacsempészni a napjaimba. Már ifi és junior koromban is nagyon tudatos időbeosztással éltem, ami sok lemondással járt, így ez a mostani helyzet nem újdonság, olyannyira nem, hogy még érettségi közben is versenyeztem a magyar bajnokságban, méghozzá sikeresen.

Sajnos nekünk még nem rendeztek U18-as Európa-bajnokságot, igaz javarészt kimaradtam az ifi versenyzésből, mert az első nemzetközi megmérettetésem előtt eltörtem a lábam, ezért az első világversenyem egy junior Eb volt. Saját tapasztalatból mondhatom, hogy nagyon sokat számít a fiataloknak, hogy nemzetközi szinten tudjanak versenyezni, és ilyen élményekben legyen részük, de azért azt is gondolom, hogy ha valakinek valami folytán nem sikerül ennyi idős korában kikerülnie egy rangos rendezvényre, akkor megfelelő edzői kommunikációval és megfelelő motivációval, tovább tud menni az útján.

Azoknak, akik részt vesznek ezen a tornán, és mindazoknak, akik valami miatt nem tudnak most itt Győrben versenyezni, azt üzenem, hogy érezzék jól magukat!

Természetesen próbálják kihozni magukból a maximumot, de a legfontosabb az, hogy szerezzenek új élményeket, tapasztalatokat és motivációt, hogy később tudjanak miből merítkezni. Mivel az atlétika komoly szinten némileg később kezdődik, próbáljanak meg minden lehetőséget kihasználni, hogy a majdani karrierükhöz érkezvén, minél több tapasztalattal rendelkezzenek, s így minél jobb atléta válhasson belőlük!” (U18EB sajtó)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.