Idén is az atlétika ünnepe volt a Gyulai Memorial

Dr.Baji Balázs második/ Halász Bence harmadik/ Kazi Tamás országos csúcs

Kiváló eredmények születtek a Székesfehérváron rendezett Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj  hétfői napján. A top atléták magasszintű teljesítményei mellett a rajthoz állt magyar atléták is jó küzdőképességről tettek tanúbizonyságot.

Közülük a legkiemelkedőbb teljesítmény dr.Baji Balázs  nevéhez fűződik, aki 110 gáton idei legjobbal másodikként ért célba -  legyőzve az olimpiai bajnok és világcsúcstartó amerikai Aries Merrittet és a szintén ötkarikás aranyérmes jamaicai Omar McLeodot. Halász Bence  a kiváló lengyel dobók mögött jó eredménnyel végzett a kalapácsvető IAAF sorozatba tartozó verseny harmadik helyén. Kazi Tamás  megjavította az általa 2014-ben felállított 1000 méteres síkfutás országos csúcsát: 2:17,19 p./ régi 2:17,38 p.

A verseny egyik nagy pillanataként világcsúcskísérletet is láthatott a közönség. A férfi magasugrásban a Mutaz Essa Barshim a kubai Javier Sotomayor 25 éves, 245 centiméteres legjobbját próbálta megdönteni: elsőre nagyon közel járt hozzá, de végül nem sikerült a 246 centimétert átugrania - így is a világ idei legjobb eredményével, 240 centiméterrel  győzött magabiztosan.

Szintén a világ idei legjobb eredményét érte el az etióp Genzebe Dibaba női egy mérföldön/ 4:24,29 p, - illetve a lengyel Wojciech Nowicki  férfi kalapácsvetésben/ 81,85 m – ahol Halász Bence 78,57 méteres eredménnyel végzett a harmadik helyen.

110 gáton a világbajnoki bronzérmes dr.Baji Balázst  csak az orosz Szergej Subenkov tudta megelőzni, a világ idei legjobb eredményével/ 12,92 mp. A másodikként záró Baji a versenyt követően azt mondta: nagyon reménykedett egy jó eredményben és a kiváló hangulat "kihozta" ezt belőle/13,27  mp. Reményei szerint ez lökést ad számára az augusztusi, berlini Európa-bajnokságig, ahol hasonló sikert szeretne elérni.
Női 100 méteren papírforma győzelem született, mivel az elefántcsontparti Marie-Josee Ta Lou idén még nem kapott ki senkitől ezen a távon. A férfiak hasonló számában az amerikai Michael Rodgers diadalmaskodott.

Női 100 méter gáton a világcsúcstartó amerikai Kendra Harrison kikapott honfitársától, Sharika Nelvistől. Versenycsúccsal nyerte a férfiak hármasugrását az amerikai Christian Taylor, mint ahogy a 3000 méter akadályt a kenyai Benjamin Kigen is.

Női súlylökésben - Márton Anita távollétében - amerikai győzelem született: Raven Saunders egyetlen centiméterrel nyert a lengyel Paulina Guba előtt.
A török Yasmani Copello versenycsúccsal nyert férfi 400 gáton csakúgy, mint a hölgyeknél a jamaicai Janieve Russell. Férfi 400 méteren a dominikai Luguelín Santos győzött, a nőknél versenycsúcs született a bahamai Shaunae Miller-Uibo jóvoltából.

A viadal legjobb teljesítményét elérő versenyzőnek járó Dr. Spiriev Bojidar-trófeát  Mutaz Essa Barshim kapta. A legjobb magyar versenyző díját két gátfutó, Kozák Luca és dr.Baji Balázs vehette át. (az mti tudósításának felhasználásával)

 

Gyulai Memorial, 2018 - 1000 m

Dátum: 
2 July 2018
Szerző: 
Vindics Péter
Linkelt videó (Youtube, Vimeo)

Gyulai Memorial 2018 - 100 gát

Dátum: 
2 July 2018
Szerző: 
YouTube, M1ZKA
Linkelt videó (Youtube, Vimeo)
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.