Budapesti fiatalok védik egy évig a Paulinyi Jenő vándordíjat

A magyar atlétika több jeles személyére emlékeztek Mátyásföldön

A rangos versenyekkel teletűzdelt atlétikai hosszú hétvége első napján – június29-én  rendezték meg a mátyásföldi Ikarus Atlétikai Centrumban a 45. Paulínyi Jenő – Főző János emlékversenyt. Az eseményen tiszteletét tette a verseny fővédnöke Kovács Péter, Budapest XVI. kerület polgármestere is, aki a megnyitó beszédében kiemelte, hogy a kerület sportszerető vezetése örömmel ad otthont rangos atlétikai versenyeknek.

Külön öröm számára – említette, hogy a verseny keretén belül megemlékeznek Mátyásföld két olimpikon atlétájáról, Garay Sándorról és Varjú Vilmosról is. Hagyományosan megrendezésre került a Bánhidi Béla, Deák Balázs, Főző János, Garay Sándor, Imre László és Klics Ferenc emlékverseny is.

A junior győztesek és dobogós helyezettek a verseny támogatóinak, valamint e kiváló sportolók és pedagógusok családjainak köszönhetően idén is egyedi érmeket és tiszteletdíjakat, ajándékokat vehettek át.

A hosszú programban serdülő, ifjúsági és junior liga számok szerepeltek, de lehetőséghez jutottak a 9-12 éves gyermekek is. A serdülő fiú és leány távolugrás volt a legnépszerűbb, a lányok küzdelmét a sok nevező miatt csak két csoportban lehetett lebonyolítani. A hosszabb távokban ezzel szemben kevesen indultak, junior férfi akadályfutásban, 400 m férfi gátfutásban pl. csak egy éremre volt szükség.

  A serdülők kihasználták ezt a versenyehetőséget, az ő korosztályos bajnokságuk ugyanis július közepén lesz, míg az ifjúsági és junior korosztály már túl van hazai csúcsversenyén.

Az időjárás ezúttal is megkegyelmezett a sportolóknak és a nézőknek - az esőfelhőket a kavargó szél valahogy elfújta a sporttelep fölül, de az állandóan változó szél megnehezítette az atléták dolgát.

A legjobb női és férfi eredményt elérő versenyzők, egyben a Paulínyi vándordíj védői 2016-ban: a nőknél Furulyás Lili / UTE 200 m síkfutás 24.58 mp., - ezzel az eredménnyel megjavította Nyusa Viktória 2005-ben  elért 24.61-es versenycsúcsát!  A férfiaknál Kovács László /Ikarus BSE súlylökés/ 6 kg, 17.32 m. (Paulinyi Péter írása)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.