A péntek délelőtt Győrben

Továbbjutás négy versenyszámban

Pénteken, a délelőtti programban szereplő versenyszámok közül négyben léptek tovább a magyar atléták. Az ötödik számmal folytatódott a hétpróba és döntőt gyalogoltak a fiúk 10 000 méteren. A rajthoz állt fiatalok motivált versenyzése mellett két ügyességi számban a döntőbe jutásnak, két futószámban az elődöntő-beli szereplésnek örülhettek a szurkolók. A fiúk rúdugrásában Mihály Ádám 480 cm-rel jutott fináléba/ =pb. Doma Benedek/ 70,48 m és Sztupák László/ 70,25 m is pályára léphet a korcsoport  legjobb 12 kalapácsvetője között/ 5kg. A két hosszúgát szám szép sikereket hozott. Mind a négy 400 gátas/ 84 cm ndulónk továbblépett az elődöntőbe.A fiúknál Huller Dániel/ 52,60 mp, 84 cm és Bánóczy Árpád/ 53,49 pb – a lányoknál Kőszegi Mira/1:01,37 p. és Kiszel Zsófi 1:01,76 p.

Hétpróbában továbbra is tartja pozícióját az élcsoportban  Szűcs Szabina, 590 cm +2,4w távolugrásáva a hatodik helyről várhatja a befejező két számot. A 10000 méteres gyaloglás döntőjében Tóth Norbert a 15.helyen fejezte be a versenyszámot/48:37,45 p. Folytatás több döntővel péntek délután 16,00 illetve 17,00 órától. (ml)   Atlétáink mondták, rögtön a versenyszámuk után:

Huller Dániel, 400 gát:  „Számítottunk rá, hogy bejutok az elődöntőbe és aztán akár a döntőbe is, így már az első futásnál fontos volt, hogy jól be tudjam osztani az erőmet. Ezt szerintem sikerült megoldanom. Egyelőre jól állok, de nem szabad elfelejteni, hogy ez egy ifjúsági verseny, ahol bárki feljöhet. A gátfutás pikantériája, hogy egyetlen apró hiba végzetes lehet, így fokozottan oda kell figyelni. Nagyon örülök, hogy hazai közönség előtt teljesíthetek. Rettenetesen jó érzés, amikor a családtagok, barátok és teljesen idegen emberek is neked szurkolnak. Egyszerűen leírhatatlan, ezt át kell élni.”

Bánóczy Árpád, 400 gát:  „Fantasztikus élmény volt ekkora közönség előtt futni az első nemzetközi versenyemen. Nagyon sajnálom, hogy az utolsó akadályba picit belerúgtam, mert az egy kissé megtörte a ritmusomat. Azon kívül, hogy én vagyok a legfiatalabb induló ebben a számban még sok sérülés is hátráltatott, így szerintem ez egy remek eredmény.”

Doma Benedek. kalapács: „Egyáltalán nem hoztam ki magamból a maximumot. A két melegítő dobás után úgy gondoltam, hogy már elsőre meglehet 72-73 méter fölé fogok jutni, de örülök, hogy így is meglett a 70 méter, mert ez volt az elsődleges cél. Utána elkapott a verseny heve és két rontott dobásom volt. Úgy gondolom azonban, hogy a technikai hibákat ki tudom javítani, így ha bejutok a döntőbe, ott majd meg tudom mutatni, hogy milyen jó formában vagyok.”

Sztupák László, kalapács: „Ez az eredmény egynek elment, mert nem volt olyan rossz. A döntőbe jutáshoz elég volt, aminek örülök, de nem vagyok teljesen elégedett. A héten nagyon jól ment az edzéseken, így a döntőben az egyéni csúcsomat szeretném túlszárnyalni.”

Kiszel Zsófia, 400 gát:  „Az elsődleges célom az volt, hogy egy egyéni csúcsot fussak és azzal bekerüljek az elődöntőbe. Őszintén szólva nem számítottam rá, hogy sikerül, de most elképesztően boldog vagyok. A szurkolás mellett az is segített, hogy ismertem a pályát, és úgy érzem ez is nagy előnyt jelent.”

Kőszegi Mira, 400 gát:  „Meglátjuk mire lesz elég ez a negyedik hely. Az elsődleges cél az volt, hogy a középdöntőbe jussak. Meglátjuk…”

Mihály Ádám, rúd: „Remekül érzem magam, mert a továbbjutásért jöttem ide. Éreztem, hogy az előzetes találgatások ellenére 4.80-nal be lehet jutni a döntőbe. Nagyon hálás vagyok istennek, az edzőmnek és a szüleimnek, hogy ez sikerülhetett. Eddig a 480 centiméter volt az egyéni rekordom, de úgy érzem, hogy van ennél még feljebb. Ma nem igazán éreztem a nekifutást, ami a bemelegítésnél is látszott, ezért csodálkoztam is, hogy tudtam hozni ezt a formát. A döntőben bármi megtörténhet, és én mindent meg fogok tenni a sikerért.”

Szűcs Szabina, hétpróba:  „Örülök ennek az ugrásnak, mert úgy indultam neki ennek a versenynek, hogy nem biztos, hogy sikerülni fog úgy ahogy szeretném, mert fájdogált a hajlítóm. Volt bennem ezáltal egy kis félelem, de szerencsére össze tudtam szedni magam. A maradék két számra is remélem marad energiám.”

Almási Olivér, 110 gát:  „Mehetett volna egy kicsikét jobban. Sok volt a gáttal való érintkezés, amit a jövőben megpróbálunk majd kicsit csiszolni. Győr egy jó hely, szeretek itt lenni.”

Heffner Hédi, 1500 m:  „Kicsit elrontottam az elejét, annak ellenére, hogy minden ideális volt. Több helyen be is szorultam és sajnos nem érzem, hogy teljesen kifutottam volna magam, pedig az utolsó 300-on nagyon nagyon küzdöttem. Jó volt itthon futni.”

Kárpáti Enikő, magas:  „Az egyéni csúcsom 1,77 méter, amit nagyon szerettem volna elérni. Sajnos ez most nem jött össze, de viszonylag elégedett vagyok magammal, mert mégiscsak itt vagyok az EB-n, ami boldogsággal tölt el. A megfelelő koncentráció érdekében igyekeztem kizárni a közönséget, de nagyon jó volt a lelkes magyar nézők előtt versenyezni.”     Az interjúkat az U18 EB sajtócsapata készítette.

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.