Sportolni, tanulni, élni

A MOB elnöke a helyszínen követte az U18 EB eseményeit, a magyar fiatalok teljesítményeit

Kulcsár Krisztián a helyszínen tekintette meg az EB versenyeit/ foto U18 EB, sajtó A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is ellátogatott Győrbe, a vasárnapig tartó U18-as Atlétikai Európa-bajnokságra. Kulcsár Krisztián a lelátón követte az eseményeket, de közben örömmel mesélt a Magyar Atlétikai Szövetség jövőbeni terveiről, értékelte a fiatalok eddigi teljesítményét, valamint bölcs tanáccsal is ellátta az utánpótláskorúakat.

„- Projektjeink során rendszeresen foglalkozunk pályázatokkal, melyek által nemzetközi versenyeket rendezhetünk az országban. Azt gondolom, ez az egész nem működhetne ilyen gördülékenyen, ha Magyarországon nem szeretnék az emberek ennyire a sportot. Az itt versenyzők remélem tudják, hogy a Magyar Atlétikai Szövetség szeretne pályázni a 2023-as felnőtt atlétikai világbajnokságra, ami azt is jelentheti, hogy sokukat viszontlátjuk hazánkban pár év múlva.

Persze ennek vannak strukturális feltételei is, így még nem született végleges döntés a pályázatról, de az biztos, hogy az atlétikát kedvelőkön és támogatókon ez nem múlik majd. Személy szerint nagyon drukkolok; jó lenne hazahozni ezt az eseményt is – mondta határozottan az elnök. - Elégedett vagyok az U18-as győri Európa-bajnokságon versenyző magyar fiatalokkal, akiknek a vállára vélhetően óriási nyomás nehezedik, hiszen ez az egyetlen kvalifikációs verseny a Buenos-Aires-i ifjúsági olimpiára, viszont úgy látom, egész jól megbirkóznak a feladattal.”

Az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó a tanulást legalább annyira fontosnak tartja, mint a sportot, ugyanakkor azt is üzente az Eb résztvevőinek, hogy ne felejtsenek el élni.

„- Fontos, hogy a fiatalok ne csak sportoljanak, hanem tanuljanak is közben. Nem szeretnék olyan tanácsot adni, amit az edzők és a szülők is hangsúlyoznak. Azt feltételezem, hogy az elkötelezettség és az áldozatvállalás megvan ezekben a fiatalokban, hiszen minden edzésen ott vannak, ami lemondással jár. Tény, hogy meg kell találni az egyensúlyt: sportoljanak, de élvezzék is, és ne felejtsenek el mindeközben élni! Ezáltal a sportban is sikeresebbek lehetnek.”  (U18 EB, sajtó)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.