Négy újabb döntős szombaton délelőtt

Eredmények, időrend – újabb letölthető klipp a versenyről

Napos, szeles szombat délelőtti időben folytatódott a második U18 Atlétikai Európa bajnokság  Győrben. A magyar csapat nyolc számban volt érdekelt, amelyek közül négyet döntős teljesítménnyel fejeztek be indulóink. További egy versenyszámban elődöntőbe kvalifikáló eredménynek örülhettünk és megkezdődött, zajlik a fiúk tízpróbája, magyar indulóval.

Látványos futással, egyéni csúccsal, futam másodikként jutott a 200 méter döntőjébe Farkas Bence/21,55 mp. Szintén finalista a gerelyes Szabó Eszter, a hátszeles körülmények között 50,48 méterig  hajította a szert. Megnyugtató futással, hellyel jutott mindkét Medley váltónk/100-200-300-400 m  a vasárnapi döntőbe. Fiúk - 1:56,09 p: Dienes Mátyás, Czipó Marcell, Csakóczi Csanád, Molnár Attila / lányok -  2:11,51 p: Fodor Júlia, Nagy Pálma, Kulcsár panka, Simon Virág. Hellyel jutott a 100 gát elődöntőjébe Bacsa Fanni/ 13,54 pb – délután folytatja a tízpróbát Tímár Gergely/ de:12,12 – 6,72 w-12,62., amely versenyrész programjában újabb magyar indulóknak szurkolhatnak a sportág barátai. (ml)   Interjúk a Mix zónából:

Farkas Bence, 200 m:  „Ez egy hatalmas egyéni csúcs, amire készültünk is, de arra nem számítottam, hogy ennyire jól fog menni. Remélem a döntőben ennél is jobb időt tudok futni és odaérek a dobogós helyek egyikére.”

Magyar férfi váltó: „Az eleje jól ment, utána már csak a pozíciót kellett tartani. A döntőben hasonlóan kellene szerepelnünk az érem érdekében.”

Magyar női váltó:  „Mindenképpen be akartunk jutni a döntőbe és nagyon boldogok vagyunk, hogy ez sikerült. Ma pihenünk egy kicsit, valamint a többi magyar versenyzőnek fogunk szurkolni. A holnapi döntőre viszont újult erővel érkezünk. A cél nem lehet más, mint a jó helyezés.”

Bacsa Fanni, 100 gát: „Szeretem a hátszelet, ami most nagyon sokat segített. Magabiztosan jöttem le a pályáról, hiszen nem kellett tartanom semmitől.”

Giczi Eszter, diszkosz:  „Annak ellenére, hogy egyéni csúcsot értem el, szerintem sokkal több volt bennem. Jó érzés volt, hogy ilyen sokan szurkoltak nekem, de nem volt jó úgy kijönni a pályáról hogy nem tudtam azt a teljesítményt nyújtani, amit vártam.”

Lossonczi Blanka, diszkosz: „A bemelegítésnél a harmadik dobásom már jól sikerült. A versenyen próbáltam egyre nagyobbat dobni. Sajnos kétszer X-et dobtam, de az elért eredménynek is nagyon örülök. Gondoltam, hogy az egyéni legjobbam körül fogok majd teljesíteni, amit sikerült hoznom, úgyhogy összességében elégedett vagyok.” (U18 EB sajtó)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.