Dőlnek a csúcsok Győrben

A győri U18-as Európa-bajnokságon  a jövő nagy atlétái sorakoztak fel, akik - az eltelt három nap tapasztalatai alapján elmondható - igyekeznek kiemelkedő teljesítményekkel előrukkolni a rangos eseményen (többek mellett azért is, mert az európaiak számára ez az egyetlen kvalifikációs lehetőség a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára). Így nem meglepő, hogy versenyszámonként naponta több csúcsdöntés is összejön.

A magyar csapat eddigi emlékezetes teljesítményei mellett kitekintve pl. szombaton a mezőnyök egyik legfigyelemre méltó teljesítményét egy francia és egy ukrán sportoló produkálta, akik versenyszámukban a világ legjobb U18-as eredményét érték el. A francia Lena Lebrun  6:35.41-as idejével robbantott Győrben, megjavítva a 2000 méteres akadályfutás korosztályos leány rekordját.

Myhaylo Kokhan  számára pedig egy remek dobás hozta meg a dicsőséget: az ukrán fiú 87.82 méterrel megdöntötte a kalapácsvetés/5 kg korcsoportos csúcsát.

A fiatal atléták a kontinensviadal és hazájuk legjobb eredményeiből többet is átírtak,

Európa-csúcsot egy versenyző ért el. Rhasidat Adeleke  ír futó 200 méteren döntötte meg a regnáló leány rekordot, 23.52-es idejével, kilenc századmásodperccel javítva a korábbi csúcson. (forrás: U18 EB sajtó)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.